Postavke
kolačića

KARAHA Građani Novalje postali taoci kriminala gradonačelnika Ante Dabe

Građani Novalje postali su taoci kriminala gradonačelnika Ante Dabe. U to se pretvori svaka sredina u kojima su na čelu ljudi koji su glas građana iskoristili za osobni kriminal. Ante Dabo je najbolji primjer, on je izvrsna tema za neki završni diplomski rad “čovjek-politika-kriminal”, pa barem branili diplomu u Bosni.

DRUGI KRIVI ZA DABINU UMIJEŠANOST U KRIMINAL

Dabo je skupio veliki broj afera, pa ne čudi da su drugi krivi. Dosta jeftino, za svoju umiješanost u kriminal Dabo je pronašao glavnog krivca HDZ u Novalji, i naravno i slobodne novinare koji ne moraju biti članovi nekog novinarskog društva da bi pisali o kriminalu, jer zadaća je novinara pronalaziti političke dužnosnike koji funkciju i naklonost građana koriste za bavljenje kriminalom. Antu Dabu nije HDZ u Novalji tjerao da ide od svih hrvatskih fakulteta kupovati pravni fakultet u Bosni, HDZ Novalje nije kriv što Dabo već godinama skriva od građana Novalje gdje je u Bosni završio fakultet, jer to je samo njegova sramota. HDZ nije tjerao Dabu da ulazi u kriminal, da uvlači u kriminal sina. HDZ nije kriv što je barem po otkrivenim aferama sa mirisom kriminala, formirao kriminalnu hobotnicu o kojoj se vode istrage. HDZ-u je jedino dobro što nije Dabo član stranke, jer i u Novalji građani ne vole ljude koji političke funkcije iskorištavaju za osobna bogaćenja. HDZ mora učiti od Dabe da nema sreće u kriminalu, kupovanju lažnih diploma, sklapanju ortačkih ugovora, mešatarenjima sa zemljištima.

NOVALJA VIŠE NIKADA NEĆE IMATI GRADONAČELNIKA KAO ŠTO JE KARAHA

U stvari može se sigurno reći da Novalja nikada više neće imati gradonačelnika kakav je Ante Dabo, jer to prvo neće građani dozvoliti da postanu taoci jednog čovjeka u njegove umješanosti u kriminal. HDZ u Novalji nakon što su izbile afere sa gradonačelnikom odmah se oglasio da si neće dozvoliti da ih Dabo uvuče u svoju osobnu močvaru, jer svako političko prepucavanje oko osobnog kriminala Ante Dabe štetilo bi HDZ-u , po sistemu svi su jednaki. Sa slučajem Dabo i njegovim mutnim poslovima, ortacima moraju se bivati institucije, što se i bave, jer neće se valjda dogoditi da će Dabo istražitelje kupiti kao diplomu u Bosni, ili predizbornu anketu u Zagrebu.

MALTRETIRANJE GRAĐANA NOVALJE

U slučaju Dabo nisu u konačnici bitni niti novinari, jer nije zadatak novinara da kazneno progone Dabu. Zadatak je novinara da otvori teme, jer da je Dabo čist, nikada ne bi završio na stranicama crne kronike, jer Dabo zna da ima i ona ljepša strana politike gdje novinari neke druge gradonačelnike nazivaju gospodom, a ne lokalnim kriminalcima. U slučaju Dabo bilo je vrlo lako namirisati kriminal, a sve je počelo kada se vidjelo tko su mu glavni politički prijatelji u županiji, jer oni koji se bave kriminalom traže takve rođake, jer Dabo, primjerice u gradonačelniku Gospić, ili direktoru Elektrolike ne može tražiti prijatelja, već onoga koji zna raditi kako političku funkciju koristi za kriminal, ortake. Dabo u konačnici ne može imati niti prijatelja u novinarima koji traže političke kriminalce i o njima pišu. To je nespojivo. Zato je Dabina priča prozirna, ali je i jedna velika sramota za jedan grad i sve njene građane, i one koju su Dabi dali glas za pošteno obnašanje dužnosti gradonačelnika, i one koji nisu jer su prije znali tko je Karaha, koji je počeo doslovno maltretirati svoje građane temama od svoje kupljene diplome do umiješanosti u kriminal.

Podijelite sadržaj
Play Video