Postavke
kolačića

KARAHA Skriva bosansku doplomu, šuti o umočenosti u kriminal, i glumi gospodina

U Novalji postoje dva Anta Daba nadimka Karaha, jedan stvarni i jedan lažni.

Onaj stvarni je gradonačelnik Novalje koji već godinama skriva od svojih građana svoju lažnu diplomu koju je kupio u Bosni, još uvijek se traga u kojem bosanskom kraju.

Stvarni je i onaj Dabo koji o teškim optužbama i umočenosti u kriminal od kada je 2013.godine postao gradonačelnik Novalje već duže vrijeme šuti.

Dabina šutnja dosta smrdi. Tako je Dabo naprije godinama, a potom kada se počelo pisati gdje je završio Fakultet u Bosni otišao u Zadar, kupio sat vremena prostora na televiziji preko TZ Novalja i mucajući otkrio da je nekom čudnom metodom na daljinu kupio pravni fakultet i ostavio građane Novalje u šoku, jer Dabo je godinama u Novalji i Ličko senjskoj županiji prodavao sebe kao gospodina, koji ni u ludilu ne bi išao od svih fakulteta u Hrvatskoj kupiti diplomu pravnika Bog zna gdje i kako u Bosni, čijim novcima i kakvim vezama.

To je onaj drugi Ante Dabo Karaha, kome se nikada po finoći, lakoći i slatkorječivosti izražavanja, ponašanju ne bi reklo da primjerice iskopa Milinovićev komunistički karton, da sina uvlači u kriminal, da ga vežu uz ortake i da bi se nesuđeni Pop uopće bavio kriminalom za što ga ozbiljno optužuju.

Dabo od 2013.godine prodaje Novalji i Ličko senjskoj županiji svoje poštenje, jednostavnost na finjaka, što posljednjih dana radi po županiji gdje izlazi za govornice, ne da bi otkrio gdje je završio Fakultet u Bosni, ili reče koju riječ o optužbama za umiješanost za kriminal, da pokaže komunistički karton i kako ga se dočepao, već slatko miloruči kao plaha srna pokraj lovaca. Za razliku od Milinovića Dabo već ima završeno nekoliko fakulteta iz igre na emocije.

SLATKORJEČIVI KARAHA

Dok je Milinović tek sada sa sile prešao na emocije, Dabo već dugo godina prodaje ljepotu, šarm pa gdje se god pojavi i ne pozna natjera od svoje “dobrote” suze na oko ljudima, pa se neki pitaju gdje je ovaj do sada bio, a ima i oni koje je Karaha već prodao svoju slatkoriječivu predstavu, u Novalji su Dabine predstave završile, a ima i onih koje je žedne preveo preko vode. Nedavno je bosanski Pravnik održao jedno već viđeno predavanje, miloručenja u gradu heroju Gospiću gdje su emocije zamijenile silu gubernije.

Onako smiren, odmjeren i bez teških riječi onako lipo je umotao svoju priču novopečeni bosanski pravnik iz Novalje. Ovo je jedna divna večer. Ona je lipa i puna dobrih emocija. To se nije moglo programirati. Kada sam prvi puta čulo za LiPO odmah se vidjelo da je to jedna sjajna ideja. Svi smo svjedoci političkih previranja. Sada je u mnogo čemu opet došla ’90. godina. Ne trebaju nam hajke, prozivanja… Ipak, vremena se mijenjaju.  Ne trebaju nam negativni ljudi i stavovi, treba nam tolerancija, razumijevanje bez obzira na stranačke stavove, ne trebaju  nam isključivost i negativni trendovi. Treba nam ono što i danas najviše nedostaje političkim strankama, a to je da se bave svojom strankom, svojom kućom, svojim gradom i općinom, svojom županijom… To je ujedno najveći razlog zbog kojega smo krenuli u ovu priču prije godinu dana. Danas mogu reći da je to tako dobra i sjajna ideja koja će tako dobro odjeknuti na ovim lokalnim izborima, miloručio je gradonačelnik Novalje na odlasku koga tek upoznavaju otpadnici iz HDZ-a koje Dabo uvjerava da i u njihovom vrtu mogu rasti ljiljani.


Podijelite sadržaj
Play Video

Proljeće u kampu Korana

Pripremili smo posebnu ponudu za jedinstveni svibanjski odmor u idiličnom Kampu Korana. Probudite se u prekrasnoj drvenoj kućici, zakoračite u zelenilo proljeća, uživajte u dužim

Podijelite sadržaj
Play Video