Karla Starčevića, gradonačelnika Gospića, osudilo Povjerenstvo za sukob interesa – mora platiti 10 000 kuna – Starčević se sprda “što bi trebao biti “gologuzan”? – To je hrpa maloumnih neznalica!

Meta Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa je Karlo Starčevića, gradonačelnik Gospića koga je kaznilo s  10.000 kuna jer je istovremeno obavljao dužnost gradonačelnika i  funkciju direktora u trgovačkom društvu “Ličanka – proizvodnja pića” iz Donjeg Pazarišta i prokurista u trgovačkom društvu “Pivovara Ličanka” iz Zagreba te u njima nije prenio upravljačka prava, što je protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Slučaj je posve neobičan jer Starčević je jedan od rijetkih političkih dužnosnika koji ima u vlasništvu tvornicu, poznato Velebitsko pivo. Ovo nije prvi puta je Povjerenstvo kaznilo Starčevića koji kaže u svome stilu da je treba po Povjerenstvu biti obični “gologuzan” da bi mogao obavljati funkciju gradonačelnika.

Priča je specifična i rijetka u političkom prostoru Hrvatske jer se Starčević već godinama odriče svoje gradonačelničke plaće, obnaša funkciju gradonačelnika praktično kao volonter, ne prima prima plaću neko je uplaćuje studentima stipendistima.

“Radim sve kako bi se ljudi vratili u Liku i pokrenuli gospodarstvo, dok uvažena Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, provodi proces protiv mene te me kažnjava što nisam svoja upravljačka prava, u svojoj vlastitoj firmi, koja mene financira da bih obavljao javnu dužnost, prepisao na nekoga drugoga. U zakonu Republike Hrvatske stoji da ja ne mogu svoja upravljačka prava prepisati na suprugu ili na djecu. A na koga bih ih mogao prepisati? Vjerojatno na njih, kada je ona (op.a. Nataša Novaković) toliko sposobna i pametna. Pa da je bila pametna otišla bi u privatni sektor pa bi zarađivala tri do pet puta više”, govori  u svome stilu bez dlake na jeziku Starčević.

Hrpa maloumnih neznalica

“Ovo je najjadnije povjerenstvo i to ne samo politički. To je hrpa maloumnih neznalica i pokvarenjakovića. Da imaju karaktera ne bi bili u tom Povjerenstvu jer, naglašavam, nema sukoba interesa. Ako sam ja zaista nešto napravio za što bi me se trebalo teretiti imamo USKOK, DORH, krim-policiju… Tko je uopće ta Novaković? Pa to je jadna nesretnica, koja je naslijedila onu prvu nesretnicu koja se zvala Dalija Orešković. Uostalom, fućka se meni za 10.000 ili za 100.000 kuna kazne. Ja vam svoja upravljačka prava ni mrtav neću prepisati na nekog trećeg. Moja firma je vrijedna i za svaku lipu imam opravdanje”, istaknuo je Starčević.

KARLO_STARCEVIC_P-381-17_PRESUDA_VISOKOG_UPRAVNOG_SUDA_REPUBLIKE_HRVATSKE.PDF

Play Video
Play Video

“23_Ni ovo nije bija moj dan”

Poštovani suborci u petak 23. veljače 2024. u velikoj dvorani KIC-a u Gospiću s početkom u 18 sati održat će se promocija knjige brigadira Ante

Podijelite sadržaj
Play Video