Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića na sprovodu nakon 77 godina od pokolja 102 žrtve komunista : žrtve otvaraju mnoga pitanja potomcima partizana

Svjedoci smo zadnjeg čina jedne od najvećih tragedija hrvatskog naroda u našoj tisućljetnoj povijesti, sahranjujemo nevino – pobijene žrtve poraća II svjetskog rata . Ovaj bezumni čin tzv. narodne – partizanske vlasti je rezultirao zločinačkim pokoljem civilnog pučanstva u poslijeratnom razdoblju II svjetskog rata u Gospiću, čitavoj Lici ali i Hrvatskoj. Nisu ovdje ubijeni vojnici NDH pošto su se oni već danima ranije povukli iz Grada Gospića, već su ovdje mučki pobijeni a ne kako neki kažu, stradali, nedužni civili, ponajviše žene, djeca i starci kao i izbjeglice iz Zapadne Hercegovine, Dalmatinske Zagore i Dalmacije.Zato danas sa punim pravom postavljam otvoreno pitanje hrvatskim partizanima tpčnije njihovim potomcima: da li vam je to bilo potrebno, da li je doista trebalo pobiti svoj narod da bi živjela zločinačka komunistička ideologija. Mislim da nije bilo potrebno i da je ovaj zločin bio vaša velika zabluda. Dakako da su ovi zločini projekt Orjune i velikosrpske ideologije koja je ponovno buknula agresijom na Hrvatsku 1991. godine i nažalost ni danas ne miruje, istaknuo je danas na sprovodu 102 žrtve komunista u Gospiću.

Stoga ovi zločini otvaraju nova pitanja potomcima hrvatskih partizana: Nije li vrijeme ali i ovaj tužan pogreb od 102 bezimena lijesa veliki poticaj da se i vi očitujete o zločinima vaših predaka jer bi vaše kajanje dovelo do oprosta i što je najbitnije do iskrene pomirbe između bivših sukobljenih strana. Ni vi ne spavate mirne savjesti zbog ovih nevinih žrtava, kao niti rodbina žrtava koja je puna grča i boli za svojim mučki pobijenim najmilijima. Iziđite konačno iz grča začahurenosti jer nam svima samo istina i duboko kajanje može pomoći.

VELIKI SMO DUŽNICI

Krv ovih žrtava je dovela i do nove krvi do zločinačke velikosrpske agresije 1991 godine na Hrvatsku i do krvavog Domovinskog rata u kojem smo u krvi izborili slobodu i nezavisnost. Zato smo veliki dužnici svima koji položiše svoje živote za slobodnu Hrvatsku pa dakako i ovima koji su ovdje pred nama.

Ove žrtve, sulude komunističke ideologije koje danas pokapamo, a ima ih na prostoru Gospića u još nekoliko desetaka grobnica, vape do neba za  istinom i pravdom ali i za ljubavi i razboritošću. Ove žrtve vape za svekolikim hrvatskim zajedništvom koje nam je kroz povijest nedostajalo a i danas nedostaje, kako bi konačno potvrdili vjeru u sebe, vjeru u Hrvatsku, vjeru u svoj narod i vjeru u svoju snagu.

Dakle drage Hrvatice i Hrvati kucnuo je zadnji čas a to nas ove žrtve i obvezuju,  da se počnemo natjecati u davanju a ne u uzimanju. Imamo samo jednu, jedinu Hrvatsku, ma kakva bila, natječimo se što ćemo mi dati Hrvatskoj a ne ona nama, uredimo je po svojoj a ne tuđoj mjeri na dobrobit svim Hrvatima kao i onima koji u njoj žive.Ove nevine žrtve ispred nas su pobijene za slobodnu Hrvatsku i preklinju nas da skupimo snage, konačno se ujedinimo i zajednički odamo počast svima koji dadoše živote za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku. To je za nas toliko malo a za njih bi bio smiraj života, istaknuo je Starčević.

Podijelite sadržaj