Postavke
kolačića

Karlo Starčević: i gradu ima oni koji si glasni kada se ništa ne radi, a još glasniji kada se radi !

Karlo Starčević, gradonačelnik Gospića obratio se priopćenjem.

Poštovani sugrađani, poštovane Gospićanke i Gospićani,

ovoga vikenda kruže među našim sugrađanima video uradci na društvenim mrežama o velikim količinama padalina – kiše koja je rezultirala i velike količine vode na ulazu u groblje gdje se vršila i ekshumacija žrtava partizanskih zločina 1945. godine.

Više od 30 godina se nije dozvoljavalo ekshumirati kosture pokojnika. Tek smo u mojem mandatu 2021. godine počeli s ekshumacijom, da bi prije par dana i završili u predjelu groblja.

U ovom gradu ima sugrađana koji su veoma glasni ako se ništa ne radi, a još su glasniji ako se obavljaju infrastrukturni radovi na području grada, i za sve im je kriv aktualni gradonačelnik u čijem mandatu se ostvarilo više projekata nego u zadnjih 50 godina.

Vratit ću se na ekshumaciju, koja je rađena isključivo u režiji Ministarstva hrvatskih branitelja, a Grad Gospić je pružao logistiku. Prema tome, to je projekt Ministarstva hrvatskih branitelja i nemoguće je u tako kratkom roku napraviti i urediti prometnice da budu kvalitetne i funkcionalne. Zbog toga su Lika ceste napravile s jedne i s druge strane ekshumiranog prostora branu koja je nažalost zaustavila otok vode, ali to će biti riješeno još tijekom današnjeg dana. Znam da jedan dio komentatora u svojoj duši ne može zamisliti slobodnu Hrvatsku, a kamoli dozvoliti mrtvima koji su pobijeni u njeno ime smiraj u grobovima. Zato dragi huškači i dokonjaci na društvenim mrežama nastavite i dalje, a mi ćemo dati svoj obol boljitku i napretku grada Gospića. Vaš jedini životni uspjeh je pljuvanje po onima koji rade i osiguravaju vam mjesečna primanja i na toj razini ćete ostati do kraja vaših života –bezvrijedni i neprimijećeni.

Zaključit ću sa konstatacijom da se u Gospiću provodi plinofikacija, završava projekt širokopojasne optičke mreže, obnavljaju se elektroenergetski kablovi javne rasvjete i opskrbe električnom energijom i vrši se obnova vodoopskrbe u najužem dijelu grada u dužini od gotovo 10 –ak kilometara, a ti svi radovi stoje daleko iznad trocifrenog broja milijuna kuna, što je na ponos ovoj upravi grada koja je to s partnerima i ostvarila. Toliko od mene.

GRADONAČELNIK

Karlo Starčević

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video