Karlobag svečano otvorio novouređenu gradsku plažu

U Karlobagu je danas svečano otvorena novouređena gradska plaža kojom osigurava kvalitetniji turizam ukorak sa malim sredinama na Jadranu. Svečanom otvorenju plaže uz brojne goste i domaćina načelnika Općine Karlobag Borisa Smojvera nazočio je i župan Ličko-senjske županije, Ernest Petry i zamjenica Jasna Orešković-Brkljačić.

Načelnik općine Karlobag Boris Smojver zahvalio je Vladi Republike Hrvatske, resornom ministarstvu i Ličko-senjskoj županiji na realizaciji vitalnog projekta od velike važnost za tu malu općinu velikih turističkih mogućnosti.

REPREZENTATIVNA PLAŽA

“Svi koji se ovdje kupate znate u kakvom derutnom stanju je bila ova plaža i na što je ličila. Uz izrađeni projekt i pomoć nadležnih institucija uspjeli smo napraviti jednu reprezentativnu plažu na kojoj se sada nitko neće bojati da će slomiti nogu ili se na bilo koji način ozlijediti. Kao jedno malo mjesto sada se imamo čime ponositi, jer naše mjesto je zasnovano na turističkoj djelatnosti, a ogledalo svakog mjesta je i njegova plaža i sva infrastruktura. Ova plaža je samo jedna od plaža koje je nakon što su izašle iz koncesija poslovnih subjekata potrebno renovirati, sanirati i staviti u funkciju kako je Karlobag i zaslužio kao staro primorsko mjesto koje svoj gospodarski razvoj zasniva na turizmu. Osim toga, svima nama je ova gradska plaža prirasla srcu, mnoge su generacije ovdje svoje prve plivačke korake napravile na plaži. Ova plaža je osim starog sjaja prilagođena i osobama s invaliditetom, tu je rampa uz pomoć koje se invalidi mogu spustiti na nju, kao i aqualifter kojim se osobe s invaliditetom mogu spustiti u more. Moram se još jednom zahvaliti ministru Butkoviću, državnom tajniku Bilaveru, i županu Petryju… Idemo i dalje u projekte, u nova naselja, na jesen će se započeti sanacija plaže u Cesarici, isto tako radimo projekat sanacije plaže ispod hotela Zagreb, te se nadamo da će i ona uskoro zasjati u punom sjaju”, kazao je između ostalog načelnik Smojver.

DISPERZIVNO ULAGANJE PO CIJELOJ ŽUPANIJI

“Dragi moji Bažani, ovdje sam više kao kod kuće. Sve ovo što je načelnik Smojver rekao je jedan od načina na koji županija disperzivno ulaže po cijeloj Ličko-senjskoj županiji, u sva četiri grada i svih osam općina. U pripremi je puno projekata koje ćemo realizirati u ovoj općini, od Barić Drage, Lukova Šugarja, samog Karlobaga, Ribarice, Cesarice i svih mjesta u priobalnom dijelu, a jednako tako pratimo i Velebitski dio, točnije područje Baških Oštarije, gdje smo također kroz zelenu i digitalnu tranziciju nominirali pojedine projekte kako bi se zadržao razvoj turizma na području Općine Karlobag u cjelogodišnjem razdoblju.. Možemo kazati da smo svi iz Gospića odrasli uz ovu plažu, i jako smo vezani uz ovaj kraj. Ovo je jedan od primjera kako zajedničkom sinergijom treba realizirati projekte. Ponosni smo da je Karlobag dobio i aqualift, prilagođen invalidima, a sve će to donijeti jednoj boljoj turističkoj ponudi na području ove Općine” kazao je župan Petry.

Nakon prigodnih govora, “vrata” gradske plaže kupačima i brojnim gostima otvorili su župan ličko-senjski Ernest Petry i načelnik Općine Karlobag Boris Smojver.

Inače, investicija je od 1,8 milijuna kuna, predstavlja plod suradnje Ličko-senjske županije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Općine Karlobag, postavlja Karlobag u sam vrh destinacija koje promiču inkluzivnost i pristupačnost.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video