Postavke
kolačića

KAZALIŠNA VEČER U GAVELLI NA „KRALJEVU“

Posjet kazalištu uvijek je poseban doživljaj. Učenicima donosi radost, a uvijek predstavlja novo i zanimljivo iskustvo koje je prošle srijede našim gimnazijalcima i ekonomistima donijela predstava „Kraljevo“ u zagrebačkom teatru u Frankopanskoj.

Ova dinamična i intenzivna scenska groteska pod režijom Krešimira Dolenčića smještena je na Kraljevski sajam gdje se isprepliću događaji i sudbine likova u predratnom Zagrebu. Središnji lik, Janez, namještenik pogrebnog zavoda, zaljubljen je u Anku od djetinjstva, ali ona ne uzvraća njegovu ljubav. U predstavi se prikazuje kaotična istodobnost svih zbivanja. Isprepliću se pijana rulja, svađe, rat i mrtvaci te stvaraju grotesknu sliku svijeta bez sućuti i moralnih zasada. 


Scenografiju i kostimografiju prate detaljni elementi, dok glazbeni i svjetlosni efekti pojačavaju atmosferu. Predstava prikazuje besmislenu cikličnost ljudskih života te kritizira malograđanske i površne svjetonazore dinamičnim i angažiranim ansamblom od 18 glumaca. Imali smo priliku gledati glumu na zavidnoj razini najpoznatijih hrvatskih glumaca, Siniše RužićaAmara Bukvića i Filipa Križana.


Predstava je bila izuzetno zanimljiva i većini se učenika jako svidjela. Dodatnoj atmosferi pridonijela je činjenica da smo bili smješteni u prvim redovima te smo izbliza mogli uživati u ovoj izvanrednoj predstavi. 

Novinarska skupina
Karlo Vuković
2. a

Podijelite sadržaj
Play Video

“Brinjsko ljeto 2024”

Pridružite nam se ovoga ljeta na raznim događanjima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u Brinju! Turistička zajednica Brinje po prvi puta je izradila QR kod

Podijelite sadržaj

Susret partnerskih škola u Senju

Održan je 1. susret tri partnerske škole koje sudjeluju u eksperimentalnom projektu Cjelodnevne škole(CDŠ), OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Podolice iz Koprivnice i OŠ

Podijelite sadržaj
Play Video