KAZNIONICA Hoće li lokalno kokošarenje uzeti Gospiću projekte od 100 milijuna eura ?

Lokalno birtijaško kokošarenje moglo bi biti krivo da Gospić ostane bez 100 milijuna eura vrijednih projekta, koji su bili korak do početka realizacije. Krajem prošlog tjedna skupina vijećnika u Gradskom vijeću Gospića odbila je donošenje Odluke o izradi i izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Gospića, kao kočnica početku realizacije velikog projekta.

Radi se o mega projektu izgradnje kaznionice u Gospiću. Proljetos je potpisan Sporazum Ministarstva pravosuđa i uprave, Ličko-senjske županije i Grada Gospića, kojim se Grad Gospić obvezao izvršiti izmjenu i dopunu Prostornog plana. Skupina vijećnika odlučila se za lokalno kokošarenje i nije prihvatila izmjene Prostornog plana grada čime bi se krenulo u realizaciju projekta koji bi otvorio više od 250 radnih mjesta i bio čimbenik, kotač razvoja puste Like koja je nebrojno puta do sada zahvaljujući kokošarenju pojedinca gubila velike investicije i ostala pusta.

  • DOK SE U GOSPIĆU KOKOŠARI, DRUGI ČEKAJU !

Projekt kaznionice u Gospiću, plus izgradnja prometne zaobilaznice penje se na investiciju od 100 milijuna eura, pa Bogu za plakati je da o tako velikom projektu koga kod sebe žele puno bogatije sredine, primjerice poput Osijeka spadne na obično lokalno kokošarenje iza koga se krije silna briga za miran život regije koja je ostala pusta i nerazvijena.

  • KOKOŠARSKA POSLA : ZATVOR U CENTRU NE SMETA NA PERFERIJI DA

U samom centru Gospića već desetljećima je Zatvor i to do sada lokalno kokošarenje nije smetalo. Izmještaj van centra grada od jednom smeta, a znaju i za Lepoglavu koja zatvorom već desetljećima doživljava razvoj, a i Remetinac je u centru Zagreba. Lokalnim kokošarenjem ugrožena je i realizacija drugog kapitalnog projekta vezanog za kaznionicu, izgradnja gospićke istočne obilaznice. To je spoj Budačke i Bilajske ulice s izgradnjom mosta preko rijeke Like, kojim bi se rasteretio promet kroz središte Gospića, a izgradnjom obilaznice i taj bi dio grada iz polja gdje pasu ovce postao vrlo brzo građevna zona i gdje bi nicala nova naselja.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OKO KAMERE Liječnička kavica !

U Rijeci je danas otvorena nova bolnica za majku i dijete, dom s 224 kreveta bit će na ponos svih Riječana. Svečano otvaranje okupilo je

Podijelite sadržaj

Dan crvenih haljina u Crikvenici

Prvog petka u veljači se obilježava Dan crvenih haljina, javnozdravstvena kampanja koja je pokrenuta kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Prva

Podijelite sadržaj
Play Video