Postavke
kolačića

Klasteru Lika Destination odobren projekt ”Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II”

Nakon uspješne provedbe projekta ”Mogućnosti karijere u turizmu u Lici”, koji je naišao na pozitivne povratne informacije i snažan interes, Klaster Lika Destination, u suradnji s Veleučilištem “Nikola Tesla” u Gospiću  i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, odlučio je nadograditi postignute rezultate i nastaviti u izmijenjenom formatu, s posebnim fokusom na studente kao jednu od ciljnih skupina mladih te je od strane Ministarstva turizma i sporta odobren projekt ”Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II”. Cilj projekta je ostvariti sinergiju između poslodavaca i zaposlenih u turizmu s nezaposlenima i mladima. Projekt će ciljanim skupinama putem edukacije, prenošenja znanja i vještina te umrežavanja ojačati kapacitete i stvoriti temelj za upoznavanje i potencijalnu suradnju.

Bit će uspostavljena mreža kontakata koja će povezivati ciljane skupine, omogućujući mentoriranje, razmjenu znanja te pružanje prilika za kvalitetno umrežavanje. Kroz planirane edukacije, naglasak će biti na poticanju interdisciplinarnog pristupa u obrazovanju o turizmu. Projekt će predstaviti mogućnosti za učenje različitih vještina, posebice s naglaskom na održivost, zeleni i digitalni aspekt, ali i drugim područjima od interesa za dionike. Djelatnice klastera, dodatno educirane o navedenim temama, bit će podrška onima koji žele razviti vlastite turističke projekte ili pokrenuti vlastiti posao u industriji.

Očekivani utjecaj projekta, kako na ciljane skupine, tako i na krajnje korisnike, jest u razvoju svijesti o mogućnostima unaprjeđenja postojećih karijera u turizmu i pokretanju novih suradnji, jačanju atraktivnosti turističkih zanimanja te podršci općem cilju natječaja – osiguranju dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra s ciljem razvoja održivog, pristupačnog turizma.

Projekt “Mogućnosti karijere u turizmu u Lici II” donosi svježe perspektive i prilike za sve dionike u turističkom sektoru. Nakon internih edukacija i izrade edukativnih i promotivnih materijala, očekuje se održavanje tematskih edukativnih radionica koje će biti otvorene i za širu javnost i pravovremeno najavljene.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video