Postavke
kolačića

Komunalac Otočac : bili smo prisiljeni povećati cijenu vode

Pored Gospića i Otočac je povećao cijenu vode. Kako je i više puta rečeno, na povećanje cijene vode bili smo prisiljeni zbog rasta cijena električne energije za više od 400 posto, ali i 30 godina nebrige i neulaganja u vodoopskrbnu infrastrukturu.

Pokušavali smo izbjeći ovo poskupljenje, ali zbog enormnog rasta cijene energenata a posebice električne energije koja ima najveći udio u troškovima poslovanja Komunalca nažalost smo na to bili primorani. U suprotnom samo poslovanje Komunalca bi bilo dovedeno u pitanje a s time i opskrba pitkom vodom.

Kao neke od mjera ušteda u svibnju ove godine pristupili smo izradi projekta fotonaponskih elektrana na više lokacija, kao i kapitalnom ulaganju u ULTRU, odnosno uređaj za uštedu električne energije koji je već realiziran.

Paralelno, u ožujku smo potpisali Ugovor o izvođenju radova na smanjenju gubitaka vode i još dva ugovora koje sufinanciraju Hrvatske vode.

Nažalost navedene mjere nisu brzo provedive a HEP-ovi računi viši za čak 400% su već stigli na naplatu, kako je vidljivo iz naslova. Istovremeno i dalje s gradskom vlasti tražimo dodatne načine da umanjimo ovaj pritisak na poslovanje Komunalca kao i na kućni budžet naših sugrađana.

Nećemo odustati dok ne pronađemo načine da riješimo gubitke vode i smanjimo iznose računa, ističu u Komunalcu u Otočcu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video