Postavke
kolačića

Komunalci u Perušiću obnovili vozni park i mehanizaciju

U 2023.godini komunalno društvo Perušić d.o.o. je krenulo u modernizaciju i obnovu voznog parka i opreme koja sluzi za odrzavanje komunalne infrastrukture na podrucju Opcine Perusic, kako u zadnjih 10 godina nije ulagano u navedeno doslo je do amortizacije i s tim povecanja troskova odrzavanja postojecih vozila i opreme.

Tijekom 2023.g. Perusic d.o.o. je nakon provedenog postupka Javne nabave za financijski leasing na period od 7 godina nabavio sljedecu opremu ukupne vrijednosti oko cca. 230.000,00 €:

1. Traktor New Holland

2. Prikolicu traktorsku

3. Traktorski kranski malcer

4. Plug za snijeg

5. Traktorski samoutovarni posipac.

Takoder u sinergiji s Opcinom Perusic preko natjecaja Ministarstva graditeljstva za pomoc u razvoju komunalne infrastrukture je osigurano sufinanciranje u visini od cca. 31.000,00 € uz vlastita sredstva Opcinskoga proracuna u visini od cca. 19.000,00 € re je kupljena dodatna oprema za odrzavanje nerazvrstanih prometnica u Opcini Perusic, a to je :

1. Posipac za zimski period ugraden na kombi vozilo,

2. Roto cetka ugradena na traktor.

Direktor komunalnog drustva Perusic d.o.o. Mihael Kurtes,mag.oec. napominje da je navedena oprema samo dio mehanizacije i opreme s kojom ce se odrzavati komunalna infrastruktura na podrucju Opcine Perusic, a doprinjeti ce brzem i kvalitetnijem odrzavanju s cime ce se olaksati djelatnicima odrzavanje i postici efektivniji rezultati, a i s navedenim je postignuto da komunalno drustvo samostalno izvrsava sve zadatke bez vanjskih kooperanata u dosadasnjem periodu.

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video