Konferencija o budućnosti Europe: Na Plitvičkim jezerima o ulozi žena u kreiranju Europe budućnosti

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak organizirala je danas konferenciju o ulozi žena u kreiranju Europe budućnosti koja održana na Plitvičkim jezerima na kojoj je bio nazočan i premijer Vlade RH Andrej Plenković i ličko senjski župan Ernest Petri.

Na konferenciji su održane dvije panel-rasprave . Obrazovanje, kultura, mladi i sport teSnažnije gospodarstvo, socijalna pravda i radna mjesta
na kojima će sudjelovale ministrice Nikolina Brnjac, Nina Obuljen Koržinek, Nataša Tramišak i Marija Vučković.

Cilj konferencije je bio dati doprinos promjenama u političkim i društvenim procesima te iznesena stajališta, ideje i prijedloge implementirati u europske politike.

Zaključci konferencije na Plitvičkim jezerima su uneseni na višejezičnu digitalnu platformu Europske komisije futureu.europa.eu kao izravan doprinos raspravama u okviru Konferencije o budućnosti Europe.
Konferencija o budućnosti Europe službeno je pokrenuta 9. svibnja 2021. svečanim otvaranjem u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Zastupnica Sunčana Glavak izabrana je za članicu Izaslanstva Europskog parlamenta na plenarnoj skupštini Konferencije o budućnosti Europe i radne skupine Kluba zastupnika EPP-a o budućnosti Europe, a kao članica Zajednice žena Europske pučke stranke također aktivno sudjeluje u radu Konferencije o budućnosti Europe, posebnu pažnju posvećujući jačanju uloge žena u promicanju demokracije i ljudskih prava te aktivne političke participacije.

Podijelite sadržaj