Konstituirana sjednica ŽO HDZ-a Ličko senjske županije

Nakon provedenih unutarstranačkih izbora u listopadu i studenom na kojima je izabrano novo vodstvo Županijske organizacije HDZ-a Ličko – senjske županije na čelu s Ernestom Petryjem, ličko – senjskim županom, danas je održana konstituirajuća sjednica na kojoj su analizirani provedeni unutarstranački izbori te je izabran tajnik ŽO HDZ-a LSŽ.
Uz predsjednika Ernesta Petryja i potpredsjednika ŽO HDZ-a LSŽ i predsjednika Županijske skupštine Ličko – senjske županije Marijana Kustića, konstituirajućoj sjednici nazočili su i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić te član Predsjedništva i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a ”Dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica.

Sjednica je započela odavanjem počasti minutnom šutnje prvom predsjedniku HDZ-a dr. Franji Tuđmanu, svim preminulim članovima HDZ-a i svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Nakon izvješća o provedenim unutarstranačkim izborima nazočne je pozdravio Marijan Kustić, potpredsjednik ŽO HDZ-a LSŽ i predsjednik županijske skupštine Ličko – senjske županije koji je čestitao svim izabranima na unutarstranačkim izborima te naglasio važnost zajedništva kako bismo gradili bolju i prosperitetniju Ličko – senjsku županiju. Zaželio je novom predsjedniku županijske organizacije Ernestu Petryju da bude najuspješniji predsjednik.

Član Predsjedništva i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a ”Dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica istaknuo je da je iznimno ponosan što se ličko – senjska organizacija HDZ-a stabilizirala nakon turbulentne protekle 3 godine, a veličanstvenom pobjedom na Lokalnim izborima u svibnju ove godine ŽO HDZ-a LSŽ postala je primjer ostalim organizacijama.

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić prenio je pozdrave predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića koji zbog puta u Ukrajinu nije mogao prisustvovati konstituirajućoj sjednici. Glavni tajnik čestitao je svim izabranima na unutarstranačkim izborima, a pobjedom Ernesta Petryja za ličko – senjskog župana, županija je dobila mir i stabilnost koji je prijeko potreban za razvoj. Katičić je naglasio da će Vlada RH izmjenama i dopunama zakona osigurati dodatna sredstva za brdsko – planinska područja poput Like. Zaželio je novoizabranom županijskom vodstvu puno uspjeha u radu, a u ime Središnjice HDZ-a obećao svu potrebnu pomoć u daljnjem radu.

Novoizabrani predsjednik ŽO HDZ-a LSŽ Ernest Petry zahvalio je svim članicama i članovima HDZ-a s područja Ličko – senjske županije na potpori njemu kao novom predsjedniku, a ujedno je čestitao svim izabranima na proteklim izborima.

”Velika je čast, ali i obveza i odgovornost biti predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko – senjske županije. Uz potporu svih vas kao župan najljepše županije u Hrvatskoj, ali i uz pomoć Vlade RH, u prilici smo graditi bolju, sretniju i uspješniju Ličko – senjsku županiju” – rekao je predsjednik Petry.

Za tajnika ŽO HDZ-a LSŽ jednoglasno je izabran Ivica Radošević.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Počelo zimsko računanje vremena

S godišnjim ciklusima promjene vremena, jesen nam, osim opadanja lišća s drveća i hladnije temperature, donosi i pomalo kontroverzno pomicanje sata i zimsko računanje vremena

Podijelite sadržaj
Play Video