Krali po cijeloj Lici, ali im Policija stala na kraj

Policijski službenici dovršili su više kriminalističkih istraživanja nad 19-godišnjakom, 31-godišnjakom, 21-godišnjakom, 29-godišnjakom i 17-godišnjakom s područja Otočca zbog osnova sumnje da su počinili više kaznenih djela teških krađa, krađa, pomaganja i sprječavanja dokazivanja

Sumnjiče se da su 19-godišnjak i 17-godišnjak s područja Otočca,  noću 19. prosinca 2023. godine u Otočcu provalili u zgradu iz koje su otuđili sigurnosni sef s novcem, čime su oštetili pravnu osobu sa sjedištem u Kukuljanovu.

Potom su noću 20. prosinca 2023. godine na području Brinja iz dvorišta otuđili osobni automobil u vlasništvu 55-godišnjaka iz Brinja, a kojim su 19-godišnjak i 17-godišnjak krenuli u Gospić s namjerom počinjenja kaznenog djela, dok su im 29-godišnjak, 31-godišnjak i 21-godišnjak činili prethodnicu i na taj način im pomagali u počinjenju kaznenog djela. Dolaskom u Gospić 19-godišnjak i 17-godišnjak provalili su u zlatarnicu iz koje su otuđili nakit i novčanik s pologom, čime su oštetili 53-godišnjaka iz Zadra.

Nakon počinjenja kaznenog djela zapalili su otuđeni osobni automobil na području Perušića kako bi spriječili dokazivanje kaznenog djela.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda provedena je pretraga doma, ostalih prostorija i osobnih automobila  koje osumnjičeni koriste na  području Otočca, te su oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela.

Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a nadležnom državnom odvjetništvu su dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OKO KAMERE Liječnička kavica !

U Rijeci je danas otvorena nova bolnica za majku i dijete, dom s 224 kreveta bit će na ponos svih Riječana. Svečano otvaranje okupilo je

Podijelite sadržaj

Dan crvenih haljina u Crikvenici

Prvog petka u veljači se obilježava Dan crvenih haljina, javnozdravstvena kampanja koja je pokrenuta kako bi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena. Prva

Podijelite sadržaj
Play Video