Postavke
kolačića

Bojanov deseti plivački maraton

Na razne načine ljudi obilježavaju ili slave Oluju i Dan domovinske zahvalnosti. dr.Bojan Glažar već deset godina slavi na jedinstven način, plivanjem od jezera Kruščica dubokim i hladnim kanjonom rijeke Like do Starog mosta u Klancu. Priča je duga deset godina kada svaku proslavu Oluje Glažar pliva svojom rijekom. Tako je bilo i danas, kada je za nešto više od tri sata preplivao svoj ponosni maraton dug 15 kilometara. Glažar to godinama pliva za ljude koji su položili svoje života za slobodnu Hrvatsku, i za sve branitelje kao što je bio i sam jer je još 1991.godine iz Rijeke došao braniti Liku koja mu je postala drugi dom, pa svaki maraton budi sjećanja na prošla vremena.

STOTINE MARATONA, ONAJ ZA OLUJU U SRCU JE

I danas su u znak zahvale dočekali na obali lijepe rijeke nekolicina prijatelja koji vjerno prate čvrstog i ponosnog Bojana predvođeni gradonačelnikom Gospića Karlom Starčevićem koji deset godina nalazi vremena da dočeka plivačkog maratonca da ga umorna kada izađe iz hladne vode počasti hladnim velebitskim pivom. To je Starčević radio i kada nije bio gradonačelnik. Hvala vam svima, srce mi je veliko i sretan sam, rekao je liječnik Glažar koji je plivao za poginule branitelje, a maraton je posvetio i svome ocu Gojimiru koji ima 92 godine. Prvi put sam zaplivao sa tri godine, tata me je uzeo za gaće i bacio u moru. Od tada plivanje je meni život, plivao sam na stotine maratona po cijelom svijetu, ispričao je Glažar kome je ostalo u sjećanju jedan od nadražih maratona koji je plivao za generala Antu Gotovinu od Zadra do Sukošana. O maratonu hladnom Likom kaže da je težak, da ima struja, ali da je plivao i puno dužih i težih. Ovaj rijekom Likom mi je osvojio srce, to je moj ponos, ispričao je Bojan koji je darovan buketom cvijeća i peharom, jer Glažar je to zaslužio i kao čovjek i kao maratonac, koji je posebno zahvalio svojim čuvarima u vodi ribičima Dani Kruljac i Ivici Vrban koji ga godinama prate u svojim maratonima života i ponosa.

Podijelite sadržaj
Play Video

TAKAV SAM Kace KRALJ “sukanja”

Karlo Starčević već godinama u javnom djelovanju često brka istinu i laži. Osobito od kada je postao gradonačelnik Gospića i dobio medijski prostor. Dokaz tome

Podijelite sadržaj
Play Video