Postavke
kolačića

Kreće izbor za Najboljeg mladog poljoprivrednika 2024.: Provjerite uvjete i sve što vam je potrebno za prijavu

Pred nama je još jedna godina promocije najboljih mladih hrvatskih poljoprivrednika. Hrvatska će devetu godinu zaredom birati svojeg najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice ovog projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčane Glavak i Jutarnjeg lista, koji je kao i prošlih osam godina medijski pokrovitelj ovog važnog natječaja, koji će biti otvoren u sljedećih mjesec dana. Naime, od 10. siječnja do 10. veljače 2024. na taj se izbor mogu prijaviti mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice u dobi do 40 godina koji su nositelji OPG-a, i to s projektima koji su tijekom 2022. i 2023. bili završeni ili su bili u provedbi.

Link na online prijavu: https://form.jotform.com/240022317085344

Pravila nagradnog natječaja: https://www.jutarnji.hr/…/pravila-nagradnog-natjecaja…

Cilj je ovog natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Za troje najboljih prema ocjenama ocjenjivačkog suda pripremljene su i novčane nagrade, odnosno ukupni nagradni fond od 6500 eura. Prijave za nagradni natječaj dostavljaju se putem prijavnice dostupne na mrežnoj adresi www.jutarnji.hr, a nakon završetka prijava ocjenjivački sud odabrat će najviše 20 najboljih projekata. O tih 20-ak poljoprivrednih i životnih priča reportaže će napisati novinari Jutarnjeg lista, a bit će objavljene u tiskanom i web izdanju našeg lista, gdje će i čitatelji moći izabrati vlastite favorite. Odabir “najboljeg, najinovativnijeg, najodrživijeg” projekta provest će stručno prosudbeno povjerenstvo na temelju nekoliko kriterija. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najboljima bit će u travnju u Zagrebu, a za 20 najboljih eurozastupnica Sunčana Glavak osigurat će put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

https://suncanaglavak.eu/krece-izbor-za-najboljeg-mladog…/

Podijelite sadržaj
Play Video

Od petka započinje Brinjsko ljeto!

Pridružite nam se u petak 05. srpnja na dobro poznatom mjestu zvanom Pista na projekciji animiranog filma Richard the stork. I ne zaboravite ponesti dekicu

Podijelite sadržaj
Play Video