VAŽNO Krenulo se u potragu za investitorima u ličke pilane

O novom nacionalnom programu i strateškom planu drvoprerađivačke industrije u Gospiću su razgovarali ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ličko-senjski župan Ernest Petry sa ličkim poljoprivrednicima drvoprerađivačima, gradonačelnicima i načelnicima. Poljoprivreda i drvoprerađivačka industrija strateške su grane privrede u Ličko senjskoj županiji. 

Ministrica je okupljene izvijestila o dostupnom nacrtu te pozvala na komentare i sugestije, posebice vezano uz iznos potpora poljoprivrednicima. Ličko-senjsku županiju pogodili su problemi u drvoprerađivačkom sektoru. Zatvorene su sve veće pilane pa se za njih pokušavaju naći nova rješenja i novi investitori. 

– Mi smo taj nacrt prilično brzo napravili kao što sam rekla uskoro će biti u elektronskom savjetovanju. Nacrt predlaže nekoliko važnih promjena koje će valorizirati posebnosti pojedinih županija zbog regionalnih nejednakosti ali isto tako staviti dodatan naglasak na dodanu vrijednost što je nedostajalo prije, poručila je ministrica  Vučković.
 Ernest Petry, ličko senjski župan  najavio je kako bi se neki problemi vezani uz potencijalne nove investicije i zadržavanje postojećih drvoprerađivačkih sustava mogli riješiti već ovoga proljeća.

Podijelite sadržaj