Postavke
kolačića

KRIMINAL U NOVALJI Ante Dabo prijavljen zbog prenamjene poljoprivrednog zemljišta u gradskom vlasništvu u građevinsko, biznis cvijeta kao ljiljan

Ante Dabo, gradonačelnik Novalje prijavljen je DORH-u i zbog prenamjene zemljišta u vlasništvu grada Novalje u AK Straško Novalja, gdje se sumnja u spregu prvog čovjeka Novalje s tvrtkom Hadria-AK Straško, direktorom Milanom Jukićem i vlasnikom Željkom Kodrićem. Gradsko vijeće Novalje koje kontrolira gradonačelnik Novalje navodno je po dampiškim bagatelnim cijenama dala tvrtki Hadria 2,5 hektara zemljišta u vlasništvu grada Novalje u koncesiju na 20.godine. Sramotna je cijena godišnje koncesije od 31 000 kuna, a namjena kao poljoprivredno zemljište za hortikulturu kampa. U prijavi se navodi da je u ranije skovanom dogovoru sa prvim čovjekom Novalje nakon dva mjeseca od potpisa ugovora o koncesiji, Hadria pokreće postupak izmjene UPU-a Straško i poljoprivredno zemljište predmet te koncesije pretvara u građevno urbano zemljište te postavlja stotinjak kamp kućica i stječe enormnu dobit u odnosu na prijašnji status poljoprivrednog zemljišta. Da je okrenut ludi biznis svjedoči činjenica da je metar kvadratni poljoprivrednog zemljišta 5 eura, a metar građevinskog zemljišta je 100 Eur-a.

VELIKE ŠTETE PO GRAD NOVALJU

U prijavi se navodi da veliku dobit dijeli ekteri među njima sumnja se i gradonačelnik Novalje Ante Dabo, a napravljena je enormna šteta gradskom proračunu i građanima Novalje, jer ovaj vid koncesije bio bi 300 000 eura godišnje. Razlika u 20 godina u vezi dobiti grada po koncesiji koja je štetna po grad je 620 000 kuna, a po realnoj tržišnoj cijeni je 620 000 eura. Sumnja se da je napravljena stvarna šteta naspram grada Novalje u iznosu od čak 4 030 000 kuna. Zauzvrat, naspram gradonačelniku tvrtka Hadria politički zapošljava sina gradonačelnika i nevjestu. Na nezavisnoj listi gradonačelnika za gradsko vijeće grada Novalje nalaze se dvojica djelatnika AK Straško što je krunski dokaz sprege gradonačelnika Novalje i tvrtke.


Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video