Postavke
kolačića

Kristina Prša zamjenica gradonačelnika Gospića :Previše povišenog ega i mišića ima kod naših političara

‘Biti žena u lokalnoj politici po mome iskustvu je dinamično, interesantno i ono što je najvažnije niti jedan radni dan nije isti. Na početku mandata sam radila zaista do kasno u noć, nisam imala uopće slobodnog vremena, ali sada sam već posložila neku rutinu pa nekada vikendom uspijem i odmoriti. Što se tiče mojih kolega ne primijetim razliku između mene i kolega muškog spola. U odnosu prema ljudima ne pravim razlike s obzirom na spol čovjeka, već se ravnam isključivo prema karakternim osobinama. To mi je nekako najprirodnije, gledati čovjeka kao čovjeka, bez obzira kojeg je spola. Ne mislim da je spol u poslu nešto što čini prevagu, to je više do odgoja, karaktera i radnih navika općenito’, kaže, pak, zamjenica gradonačelnika Gospića Kristina Prša, koja je do ulaska u politiku i izbora 2017. kada je došla na poziciju zamjenice gradonačelnika radila kao učiteljica u školi u Ličkom Osiku.

Kaže kako je u lokalnoj politici u Gospiću malo previše mišića i povišenih ega, ‘pa u tom smislu nekada mi žene u kolektivu brže i lakše postignemo dogovor, dok se muškarci najprije malo odmjeravaju, pa prepucavaju i po meni, u nekim situacijama, nepotrebno gube vrijeme’.

Što se tiče položaja žena u politici, Prša smatra da su zastupljene u onoj mjeri u kojoj se žele baviti politikom. ‘Općenito gledajući, u našem društvu često se oko visoko pozicioniranih mjesta vrte muškarci pa žene nažalost ne dođu do izražaja, Vjerujem da u društvu još uvijek u određenim situacijama postoji nekakav vid diskriminacije, ali isto tako vjerujem da se to događa rjeđe nego ranije’, zaključuje.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Zelena čistka

I ove godine organiziramo Zelenu čistku. Pridružite nam se 06.travnja (subota), u čišćenju naše općine. Prijaviti se možete na broj 0993714790 (SMS, WP, Viber). Vidimo

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video