RURALNI TURIZAM Kuća za odmor Šegota u srcu Like

Ako se zaputite u Liku, svakako posjetite Kuću za odmor Šegota koja se nalazi u srcu Like, a to je Brinje. Brinje je sjedište općine koja se prostire između obronaka Velike Kapele i Velebita.

Tijekom dana su temperature u blagom plusu što je idealno za svakodnevne aktivnosti. Prepustite se šetnji i uživanju u prirodi. Posjetite srednjovjekovni plemićki grad Sokolac od knezova krčkih Frankopana, simbol Brinja. Ako žudite za mjestima na kojima ćete pronaći mir, tišinu i slastan zalogaj, svakako preporučujemo Kuću za odmor Šegota. Brinje se ističe zelenilom, potocima, jezerima i brdima kao što je pogled s Vidikovca  na koji se dođe starom Jozefinskom cestom. Posjetite i stalnu izložbu Zbirka narodnog blaga. Za posjet se morate najaviti turističkoj zajednici. U blizini Brinja nalazi se jezero Brodić za sve ljubitelje ribolova. Kuća za odmor Šegota smještajnog je kapaciteta za pet osoba, potpuno opremljena, ljubimci su dobrodošli, a u sklopu vikendice se nalazi sojenica s 20 sjedećih mjesta, drva su osigurana. Sojenica je idealna za obiteljska druženja, večeri s prijateljima ili proslavu dječjih rođendana. Pogodna je za proslavu momačkih i djevojačkih zabava. Domaćini nude mogućnost najma samo sojenice.  Od autoputa do kuće Šegota ima 5 kilometara. Od Zagreba, Zadra i Rijeke imate sat vremena vožnje. Za sat vremena ste i u najstarijem i najvećem Nacionalnom parku Republike Hrvatske, a to su Plitvička jezera. Ako želite uživati u prirodi, svježem zraku i prvom snijegu posjetite Kuću za odmor Šegota. Nadamo se da će snježni pokrivač uskoro zabijeliti Liku i da ćete uživati u zimskim radostima.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

I moj glas je bitan!

S obzirom na to da smo ozbiljno zakoračili u izbornu godinu, ali i u godinu u kojoj će većina učenika završnih razreda postati punoljetna i

Podijelite sadržaj
Play Video