KUD Široka Kula oduševio Vinkovačke jeseni

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Široka Kula” sudjelovalo je na državnoj smotri izvornog folklora hrvatske, na 56. Vinkovačkim jesenima te u svečanom mimohodu.

Široka Kula po drugi put na velikoj pozornici Vinkovačkih jeseni predstavila je kratki scenski prikaz ličkog prela u selu Kaluđerovcu.

U srcu Slavonije prikazan je tradicionalni način obrade vune, od gargašanja, predenja, prepredanja te češljanja vune uz izvorne napjeve iz sela Kaluđerovca do neizostavni kola – Kolanje i Đikac.

Inače, članovi HKUD-a “Široka Kula” smješteni su bili u selu Gorjani kod Đakova u domu posvećenom običaju gorjanskih ljelja koji je na listi nematerijalne kulturne baštine UNESCO. A dobrodošlicu i ugodno gostoprimstvo poželjeli su im stari prijatelji, članovi KUD-a “Sloga” iz Satnice Đakovačke.

Nakon obilaska atrakcija ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni, nastupa i svečanog mimohoda u Vinkovcima, članovi HKUD-a obišli su i grad Đakovo te poznatu đakovačku katedralu. U Liku su i ovaj put donijeli puno pozitivne energije folkloraša iz cijele Hrvatske koji su svim srcem pjevali i ove godine ulicama Vinkovaca.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video