Postavke
kolačića

Kuda sve ovo vodi ?

Vidjela sam da su ovih dana u Vrhovinama velike pripreme za nastup grupe MERAK KRAJINE koja veliča Krajinu i širi mržnju. Malom pretragom po internetu čovjek pronađe nekoliko stvari koje nikog ne mogu ostaviti ravnodušnim i pita se kud sve ovo vodi, piše čitateljica.

Baš u Zalužnici je poginuo najviše hrvatskih branitelja i spomenik u centru sela je svjedočanstvo tome. Sad na 200 metara dolaze grupe koje veličaju Krajinu i te koji su pobili branitelje. 

Ovaj dernek se održava na istom mjestu gdje je na Petrovdan 1990 održan jedan od prvih mitinga protiv Hrvatske i gdje je došlo na tisuće ljudi. Tv Loki je objavio snimak toga kao svjedočanstvo zla. Na isti dan, Petrovdan 1990 godine Jovan Rašković je došao podizati Srbe na ponunu u još jedno selo općine Vrhovine-Turjanski. Dakle, prvi mitinzi i organizacija pobune protiv Hrvatske koji su odnjeli tisuće života organizirani su u Zalužnici i u Turjanskom.Nedugo nakon ovih mitinga krenuli su prvi balvani i barikade u Brakusovoj drazi. Snimci koje vam šaljem govore više od tisuću riječi.

Sad na isti Petrovdan dolazi MERAK KRAJINE raditi nove pobune i nove podjele,a uskoro će i Mile Delija u Veliku Popinu koji je tvorac pjesama o Jovanu Raškoviću.Slučajno? Pregledajte dobro snimke koje šaljem.

Zalužnica zbor 1990. – YouTube

Turjanski-Petrovdan-Meda – YouTube

Mile delija – JOVANE.mpg – YouTube

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Zelena čistka

I ove godine organiziramo Zelenu čistku. Pridružite nam se 06.travnja (subota), u čišćenju naše općine. Prijaviti se možete na broj 0993714790 (SMS, WP, Viber). Vidimo

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video