Kukamo na malo snijega kada padne, pogledajte kako izgleda Grad u kome godišnje padne osam metara snijega

DIO HRVATSKE jutros se probudio pod snježnim pokrivačem. Posljednjih nekoliko godina snijeg u Hrvatskoj ne pada često pa su današnji prizori mnoge razveselili.

Ranije je najavljeno da se u gorju očekuje i do pola metra snijega. Iako se nekima to možda čini puno, kako biste reagirali da u Hrvatskoj padne osam metara snijega? Jedan grad s tim se suočava svake godine. Riječ je o Aomoriju u Japanu, koji se smatra mjestom s najviše snježnih padalina na svijetu.

CNN piše da ovaj grad svake godine pogađaju jake mećave i ledene oluje pa su Aomori i okolna mjesta tijekom cijele zime prekriveni debelim slojem snijega, koji se zadržava sve do travnja. Navodi se da svake godine u prosjeku padne 7.9 metara snijega. 

Ljudi svaki dan lopatama moraju čistiti snijeg, bez iznimke. Snježni nanosi nekad su toliko visoki da blokiraju ljudima izlaz iz kuća, a ulice u središtu grada su zaleđene. Nogostupi su prekriveni visokim zidovima snijega koji postaju sve viši kada prolaze ralice koje čiste cestu. Najviše snijega u ovom gradu padne u zadnjem tjednu prosinca. 

Zašto u ovom gradu pada toliko snijega?

Ekstremne snježne padaline posljedica su hladnih sibirskih vjetrova koji dolaze iz pravca sjeverozapada i uzrokuju ubrzano stvaranje oblaka. Zbog niskih temperatura u gradu umjesto kiše padne snijeg.

Međutim, unatoč velikoj količini snijega, Aomori se zimi ne zatvara. Mnogi turisti dolaze na skijanje i ostale sportske aktivnosti. 

Osim Aomorija, među najsnježnije gradove na svijetu ubrajaju se i Sapporo, Akita i Toyama u Japanu, St. John, Quebec i Saguenay u Kanadi, Syracuse, Rochester i Buffalo u SAD-u. 

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

¸VRH Blaženka će tužiti Slobodnu liku

Darko Milinović, poslijeratni politički profiter početkom 2008.godine kao Ministar u Vladi RH u svoju Imovinsku karticu prijavio je uz drugo i Dionice Lavčević koje je tada posjedovala njegova

Podijelite sadržaj

Balet na velikim visinama Brinja

Brinje je naselje u sjeverozapadnom dijelu Like te općina u Ličko-senjskoj županiji, smještena u Brinjskom krškom polju u sjeverozapadnom dijelu Gackog polja u brinjskoj zavali,

Podijelite sadržaj
Play Video