Postavke
kolačića

Ledena čuda Plitvičkim jezerima

Zima na poseban način čini prirodu lijepom. Pod snijegom i ledenim pokrovom kao da spava, a u zaleđenim slapovima, kao da se i voda na tren odlučila odmoriti, stvarajući pritom čudesne oblike, od kojih je baš svaki poseban i drugačiji, vrijedan promatračeva divljenja. Takva se čuda događaju posljednjih dana na Plitvičkim jezerima.

Vodopadi su atraktivni ljeti, a zimi, kada se zalede pod niskim temperaturama, postaju prava remek-djela prirode. Forbes je izdvojio svjetske vodopade koji zablistaju upravo u zimskom ruhu, a među pet veličanstvenih zaleđenih vodopada našla su se i naša Plitvička jezera.

Nacionalni park Plitvička jezera pretvara se u zimsku bajku svake godine, s ledeno plavim vodopadima koji su većinom zamrznuti, a šuma je prekrivena snijegom. Majka Priroda je umjetnik koji je stvorio ovakav spektakl, vrijedan svačijeg divljenja.

Nije ni čudo što su Plitvice zauzele počasno mjesto na   UNESCO-voj listi svjetske baštine. Ukupno, park ima 16 jezera i gotovo pet puta više vodopada.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video