Postavke
kolačića

LIČKA POSLA Policajci čame u istražnom zatvoru, žrtvi prijete na ulici

I dok dvojica ličkih policajaca čame u istražnom zatvoru, a policija nakon kriminalističke obrade protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu 33-godišnje ženske osobe zanimljiv i nesvakidašnji slučaj ili događaj ide dalje, a sve prati cijela regija.

ŽRTVA TVRDI DA JE OZNAČENA

Žrtva koja je u lokalnoj zajednici poznata kao žena koja voli noćni život, nakon svega se pita koga društvo u tom nesvakidašnjem slučaju zapravo smatra žrtvom, nju ili policajce koji od kobne noći i nisu više policajci, pa će cijeli slučaj biti kada dođe suđenje vrlo zanimljivo.

Mlada Osičanka kaže za Jutarnji list da ima osjećaj da je označena da je okolina osuđuje, kao da je sama kriva za ono što joj se dogodilo. Kaže da je petak otišla na sajam u Gospić i da su joj na ulici i izravno napale dvije žene, koje je kao i policajce prijavila policiji.

Na ulici u neposrednoj blizini policijske postaje prišle su mi dvije žene i napale me. Izgovorile su mi svašta, rekle su mi da sam kurva, isto kao i moja majka, prozivajući me zašto sam podnijela prijavu. Bilo mi je strašno neugodno, ispričala je za Jutarnji.

NAIVNI POLICAJCI ?

Od kada je događaj izašao u javnost, a pošto je Gospić mali grad za velike tračeve puno je verzija i priča oko događaja, jer radi se o ženi i policajcima za koje će mnogi reći da su ispali naivni, jer se radi o osobama od kojih je jedan star 50 godina i trebao je uskoro otići u policijsku mirovinu i drugi koji ima 36 godina i koji već deset godina ima policijskog iskustva, pa tim više puno je pitanja, pa i ono dali se to moglo desiti ljudima koji su do jučer provodili zakone, do onoga da im zbog službe nije bilo mjesto gubiti noć sa žrtvom – gospođom koja je otprije poznata kao žena koja voli noćni život, provode, noćne klubove.

I dok policajci koji su znali “udariti po džepu u prometu” čame u istražnom zatvoru, skupljaju novce za odvjetnike da ih obrane od teških optužbi, žrtva želi nastaviti s koliko-toliko normalnim životom, pa moli sugrađane da joj u tome ne otežavaju.

– Ja sam s punom vjerom prepustila policiji da riješi taj slučaj, a molim i ljude iz moje okoline da učine isto te da me ostave na miru. Žrtva sam, imam tešku traumu s kojom se pokušavam nositi najbolje što znam i sve što želim jest mir za mene i moju obitelj – poručuje žena svojim sugrađanima.

Dvojici sada već bivših policajaca određen je 30-dnevni istražni zatvor. Sutkinja istrage Županijskog suda u Karlovcu, Elma Kaleb Mamić, prihvatila je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu te im istražni zatvor odredila zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i žrtvu.

SVJEDOCI POLICAJCI

U predmetu ima pet svjedoka i to svih pet policijski službenici i dojučerašnje kolege. Sada više nije važno da su u vrijeme počinjenja kaznenog djela jedan od policajaca bio u službi, a drugi nije, jer policajac i kada nije u službi je policajac. Žrtvu je jedan od njih, kojega je kako je izjavila poznavao i pozvao na noćno druženje i pijanku što nije odbila što je na kraju završilo prijavom najtežeg spolnog nasilja prema ženi.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskršnji doručak u Novalji!

Dobrodošli na naš tradicionalni 22. po redu Uskršnji doručak u Novalji! Bogata blagdanska trpeza i koncert grupe Cambi čekaju vas na sunčanom Trgu Bazilike! Ponedjeljak,

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video