Postavke
kolačića

LIČKI OSIK Zasadi stablo, ne budi panj !

Grad Gospić i Lička Ekološka Akcija  i ove su se godine  uključili u akciju „Zasadi stablo, ne budi panj“,  sadnjom stabala breze i vrbe na lokacijama u Gospiću i na Ličkom Osiku.

Cilj akcije je razviti svijest o klimatskim promjenama i očuvanju okoliša.

Na Trgu hrvatskih žrtava Široke Kule na Ličkom Osiku zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, djelatnici Gradske uprave i Komunalca d.o.o. zasadili četiri sadnice breze.

Članovi Ličke Ekološke Akcije  zasadili su pet sadnica vrbe kod Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Vrtlarskoj ulici u Gospiću.

Dragi sugrađani pridružite se i vi akciji i zasadite stablo u svom dvorištu i vrtu.

Drveće je važan dio prirodnog krajolika, sprječava eroziju i odrone tla. Povoljno utječe na klimu u područjima, gdje su veliki šumski kompleksi. Drveće zadržava i čuva vodu u tlu, proizvodi kisik koji nam je neophodan za život, a veže ugljični dioksid pa tako smanjuju emisije ugljičnog dioksida u atmosferi. Ima estetsku ulogu, povoljno utječe na životnu i radnu sredinu. Drveće pomaže u očuvanju životinjskog svijeta. Iz drveća dobivamo lijekove, daje nam sjenu i štiti nas, čuva energiju. Šetnja prirodom, među drvećem, dokazano je dobra za mentalno i fizičko zdravlje. Studije su pokazale da su ljudi koji žive uz drveće – sretniji ljudi!

Podijelite sadržaj

Miner Franjo !

U Hrvatskoj puno je zanimanja, no zanimanje profesionalni miner je jako malo. Franjo Krešić iz Gospića taj posao radi skoro četrdeset godina, pa ne čudi

Podijelite sadržaj
Play Video