Postavke
kolačića

Lički poslijeratni politički profiter ulazi u utrku za gradonačelnika Gospića ?

Darko Milinović, lički poslijeratni politički profiter nakon što je izbačen iz HDZ i time otišao iz visoke politike, spustio se na lokalnu razinu.

Prije sedam godina postao je župan Ličko senjske županije na zaleđu HDZ-a, da bi nakon što je dobio “bucu u guzicu”, pokušao je bezuspješno osvojiti još jedan mandat, no nije uspio na “brendu” svoga imena koga je stekao za vrijeme vladavine najvećeg osuđenog političkog kriminalca Ive Sanadera.

Pokušao se nedavno vratiti u visoku politiku na parlamentarnim izborima, no nudio se svima političkim opcijama, no niti jedna ga nije htjela na svoju listu, pa je posljednjem predsjedniku Titove omladine u Gospiću, ostao još jedino pokušaj da se okuša u kandidaturi za gradonačelnika Gospića, za što ima priliku već 09. lipnja kada su raspisani izvanredni izbori za novog gradonačelnika Gospića.

TITO, PARTIJA, GRADONAČELNIČKA AKCIJA

Iako je ostavljao godinama dojam da mu je “malo” vladati glavnim ličkim gradom, bolji poznavatelji prilika u Gospiću tvrde da u ličkom poslijeratnom profiteru već duže vrijeme živi želja da postane gradonačelnik rodnog grada i da nastavi tamo gdje je prije više od 35 godina počeo kao posljednji predsjednik Titove omladine, jer u komunističkom sistemu biti glavni Titov omladinac u nekoj sredini bila je utabana staza za napredovanje u visoku fotelju. U više od 35 godina puno se toga promijenilo, no u Gospiću komunistička loza je još jaka, pa Milinović ako se kandidira za gradonačelnika računa i na podršku nekadašnjih mladi drugova, koji su danas “hrvatski seniori”. Takvih je ne mali broj, iako na posljednjim izborima za ličko senjskog župana Milinović u Gospiću nosio slogan Ja sam nate ponosan! i doživio poraz od današnjeg župana Ernesta Petrya , pa je danas pod velikim upitnikom hoće li se uopće kandidirati za gradonačelnika Gospića.

ZLO VRIJEME NATJERA I ORLA DA SA KOKOŠIMA SPAVA

Nakon odlaska iz visoke politike, točnije protjerivanja poslijeratnom ličkom političkom profiteru bilo bi “osvajanje Gospića” novo političko rođenje, iako živi i ona stara da zlo vrijeme natjera orla da sa kokošima spava!. Zato će biti zanimljivo vidjeti hoće li doći do kandidature i hoće li stari politički istrošeni lisac koji ima hrpe politički utakmica, među kojima ih je bilo i puno prljavi promijeniti politiku i trošiti sebe, za razliku do sada kada je po pitanju Gospića trošio druge. Ako se kandidira imati će težak posao predstavljati sebe građanima kao neki novi Milinović u novom odjelu, jer ti isti građani posljednjih sedam godina su mu zaključali sva vrata i promijenili sve brave gradskih dvora.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video