Ličko senjska županija je protiv bilo kakve devastacije rijeke Gacke

Poštovani stanovnici grada Otočca i Gacke doline,

u proteklih nekoliko dana intenzivno se u javnosti plasiraju raznorazne informacije vezane uz teme devastacije rijeke Gacke.

Neke od lokalnih političkih grupacija ili pojedinci s područja grada Otočca pokušavaju dezinformirati javnost i prikupljati „jeftine” poene te neosnovano prebacivati odgovornost na Ličko-senjsku županiju navodeći da HDZ i vodeći ljudi Ličko-senjske županije podržavaju ili da sudjeluju u predradnjama koje će utjecati na devastaciju rijeke Gacke.

Kao predstavnici građana kojima su stanovnici Ličko-senjske županije dali povjerenje na izborima 2021. godine, ovim putem navodimo da od odgovornosti ne bježimo niti se skrivamo, naprotiv, suočavamo se s mnogobrojnim naslijeđenim nepravilnostima u radu ustanova te se svakodnevno borimo s naslijeđenim financijskim dubiozama i dugovanjima u mnogobrojnim ustanovama kojima je Županija osnivač i s tim radnjama ne opterećujemo javnost, nego naslijeđene probleme svakodnevno pokušavamo ispravljati te uz navedeno u suradnji s Vladom RH i ministarstvima ujedno razvijamo i nove projekte kako u segmentu gospodarstva, tako i u društvenom segmentu odnosno u školstvu, zdravstvu, ulaganjima u pomorska dobra i da dalje ne nabrajamo, a koji projekti su u interesu svih stanovnika na području cijele Ličko-senjske županije, a samim time i grada Otočca.

Što se tiče raznoraznih dezinformacija kojima se pokušava zaokupirati pozornost građana grada Otočca i okolice, vezanih uz rijeku Gacku, ovim putem se kao izabrani predstavnici HDZ-a i izvršne vlasti u Ličko-senjskoj županiji nedvosmisleno, javno i jasno očitujemo da smo PROTIV bilo kakve možebitne devastacije izvorišta rijeke Gacke i s tim stavom nastupamo i nastupat ćemo kada je u pitanju Projekt rješavanja vodoopskrbe.

Ujedno napominjemo da o navedenim pitanjima koja se tiču vodoopskrbe ne odlučuje Županija, ali kao izabrani predstavnici stanovnika Ličko-senjske županije imamo obvezu zastupati interese svih žitelja naše županije i javno se očitovati, uz napomenu da je još veća odgovornost na jedinicama lokalne samouprave odnosno na Gradovima i Općinama, koji trebaju javno artikulirati stavove o svim nedoumicama, te uz sve navedeno trebaju zajedničkim snagama pokušati iznaći rješenja koja su u interesu svih stanovnika županije.

Svima je jasno da od dezinformiranja javnosti, prepucavanja i neargumentiranog optuživanja nitko nema i neće imati nikakve koristi.

Stara poslovica kaže, povijest nam treba biti učiteljica života (historia est magistra vitae), uslijed čega treba razborito donositi odluke u interesu svih stanovnika najljepše županije, a samim time i u interesu stanovnika grada Otočca i podvelebitskog priobalja, poštujući stručne analize, a sve u cilju opstojnosti života na ovim prostorima, čuvajući prirodne resurse kako za nas, tako i za nadolazeće generacije, tim više jer su naša prirodna bogatstva najveće blago koje imamo, među kojim se ističe naša ljepotica rijeka Gacka.

Ličko-senjski župan

Ernest Petry, mag. iur.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

“VEČER SJEĆANJA” U ŠVICI

Prigodni program pripremili su učenici od 5. do 8.razreda PŠ Švica, uz pomoć učiteljice Viktorije Cvitković, pjesnikinje Nade Rogić, vjeroučiteljice Dražene Rubčić. Nakon mise koju

Podijelite sadržaj

„VEČER SJEĆANJA“ U ŠVICI

Prigodni program pripremili su učenici od 5. do 8.razreda PŠ Švica, uz pomoć učiteljice Viktorije Cvitković, pjesnikinje Nade Rogić, vjeroučiteljice Dražene Rubčić. Nakon mise koju

Podijelite sadržaj

Krenula isplata poticaja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) započela je 15. studenoga, isplatu predujma poljoprivrednicima koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za 2023. godinu. “Isplata je krenula

Podijelite sadržaj
Play Video