Ličko – senjska županija na jubilarnim 50. Dječjim vinkovačkim jesenima

Folklorna skupina Degenija ove je godine predstavljala Ličko-senjsku županiju na 50. Dječjim Vinkovačkim jesenima 11. i 12. rujna 2021.

Mladi folkloraši nastupili su prvog dana dvodnevnog boravka u Vinkovcima, na Međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina na Trgu bana Josipa Šokčevića. Izvornim ličkim pjesmama i plesovima, ponosno noseći ličku narodnu nošnju, predstavili su našu Ličko-senjsku županiju. U nedjelju ujutro sudjelovali su u tradicionalnom mimohodu ulicama Vinkovaca gdje su se također na centralnoj pozornici predstavili kratkim programom.

U poslijepodnevnim satima posjetili su Vukovar – grad heroj. Na Ovčari i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, paljenjem svijeća odali su počast žrtvama Domovinskog rata te su posjetili Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva. Time je dvodnevno putovanje imalo i edukativni karakter.

Domaćini mladim folklorašima  bili su članovi KUD-a S. Mađer  iz Cerića, mjesta blizu Vinkovaca, bogate i burne povijesti. Srdačni domaćini učinili su sve kako bi mladim folklorašima boravak u Slavoniji bio ugodan pa im dugujemo isti takav uzvratni posjet našem kraju i nastup na nekoj od manifestacija.

Voditeljica folklorne skupine Degenija Antonija Rosandić je istaknula da je putovanje u Vinkovce osigurala Ličko-senjska županija kojoj ovim putem zahvaljuje.

„ Moramo naglasiti da smo izuzetno ponosni što smo dobili priliku predstaviti našu županiju na ovako prestižnom događaju, predstaviti se široj javnosti te pokazati bogatstvo naše ličke tradicije.

Nastavljamo dalje raditi kako bismo otrgnuli zaboravu našu izvornu ličku pjesmu i plesove te ponosno predstavljali tradicionalnu ličku nošnju i običaje našeg kraja.“

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

PREMIERE NIGHT – NAPOLEON 

PREMIERE NIGHT – NAPOLEON  Epski akcijski spektakl NAPOLEON koji detaljno prikazuje uspon i pad legendarnog francuskog cara čeka vas na PREMIERE NIGHTU!Dobitnik Oscara Joaquin Phoenix

Podijelite sadržaj
Play Video