Postavke
kolačića

Ličko-senjska županija nastavlja s ulaganjima u pomorsko dobro na području Senja i Novalje

Temeljem Javnog poziva iz ožujka 2024. godine za sufinanciranjem kapitalnih projekata na pomorskom dobru na području Ličko-senjske županije osigurano je 200 tisuća eura, te je shodno navedenom zaprimljeno 5 prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u cilju unaprjeđenja i zaštite pomorskog dobra na području županije.

Od raspoloživih 200 tisuća eura namijenjenih jedinicama lokalne samouprave i lučkim upravama koje na svom području gospodare pomorskim dobrima, odobrena su sredstva za sufinanciranje projekta od kojih je Općini Karlobag za sanaciju hotelske plaže – I. faza odobren iznos od 50 tisuća eura, Lučkoj upravi Senj za sufinanciranje izvanrednog održavanja Luke Senj iznos od 50 tisuća eura te Lučkoj upravi Novalja za sufinanciranje  projekta izgradnje luke Metajna iznos od 50 tisuća eura.

Potpisivanje današnjih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, dodijeljeno je po 25 tisuća eura Gradu Senju i Gradu Novalji za realizaciju projekata uređenja šetnice oko rta Vrtić u Novalji i sanacije kupališta Banja u Jablancu, koje su potpisali ličko-senjski župan Ernest Petry, gradonačelnik Grada Senja Jurica Tomljanović i pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Novalje Ante Dabo. 

Podijelite sadržaj
Play Video

Manifestacija Vridne ruke u Novalji!

Bura, posolica i ljekovito bilje, esencija su koja paški sir čini toliko neodoljivim i prepoznatljivim, a vrijedne ruke naših ovčara brigom o paškoj ovci ovaj

Podijelite sadržaj
Play Video