Postavke
kolačića

Ličko-senjska županija partner na 13. Sajmu agroturizma  Šibensko-kninske županije

Danas je u Kulturnom centru Grada Skradina upriličeno svečano otvorenje dvodnevnog Sajma agroturizma Šibensko-kninske županije, kojemu je ove godine partner Ličko-senjska županija, a istome je nazočio veliki broj visokih uzvanika.

Uz domaćine župana Šibensko-kninske županije Marka Jelića i gradonačelnika Grada Skradina Antonija Brajkovića, svečanosti su nazočili i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev, izaslanik predsjednika Vlade RH Nediljko Duić, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, poslovni tajnik Hrvatske gospodarske komore- Županijske komore Šibenik Josip Laća, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik Joso Smolić te brojni gradonačelnici, načelnici općina, predstavnici turističkih zajednica i javnih poduzeća te drugi brojni uzvanici.

Gradonačelnik Brajković u pozdravnom govoru istaknuo je kako je ovaj Sajam biser u nizu izvrsnosti koje grad Skradin posjeduje  kroz svoju dugu i bogatu povijest: “Ovaj sajam spaja zelenu proizvođačku Hrvatsku s plavom turističkom Hrvatskom.“

Župan Jelić u svom izlaganju posebne zahvale uputio je županu Petryju kao svom ovogodišnjem suorganizatoru sajma: “Šibensko-kninska i Ličko-senjska županija regijski graniče jedna s drugom, a  mogu istaknuti kako i ja posjedujem ličke korijene te s ponosom mogu nositi ličku kapu.“

Prigodnim riječima obratio se i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry istaknuvši kako je Ličko-senjska županija sa zadovoljstvom prihvatila biti partner ovogodišnjeg Sajma, sa željom da predstavi svoje proizvode i turističke potencijale: “Ujedno očekujem da će se na Sajmu realizirati razmjena znanja i iskustava te ugovaranje suradnje s proizvođačima s područja Šibensko-kninske županije, kao i iz drugih županija čiji izlagači imaju značajnu ulogu u poticanju razvoja poduzetništva i promociji kvalitete turističke ponude u ovom dijelu Republike Hrvatske.“

Na kraju obraćanja pozvao je sve sudionike Sajma agroturizma Šibensko-kninske županije da početkom listopada posjete Gospić i ovogodišnju 26. manifestaciju „Jesen u Lici“.

Izaslanik predsjednika Vlade RH Nediljko Duić prenio je pozdrave nazočnima u ime premijera Plenkovića te čestitao organizatorima na 13. po redu održanoj manifestaciji, a izlagačima poželio da prodaju što više svojih proizvoda.

Na samom kraju obratila se izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev: “Prisjetila bih se 2008. godine kada smo imali svega 6 izlagača na Sajmu te bi ih ovim putem željela posebno pozdraviti. Obiteljska poljoprivredna gospodarstva i naši mali proizvođači su izloženi brojnim izazovima. Oni osim što moraju brinuti o kvalitetnom proizvodu i plasmanu, moraju se suočavati s ostalim brojnim čimbenicima, a mi im tu moramo biti na raspolaganju za pomoć. Ovaj Sajam svečano proglašavam otvorenim.“

Na kraju svečanosti šibensko-kninski župan Jelić i ličko-senjski župan Petry, darovali su jedan drugome šibensku odnosno ličku kapu.

Nakon svečanog otvorenja nazočni su se uputili u obilazak Sajma na kojemu se pridružila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Po završetku obilaska Sajma župan Ernest Petry gostovao je na Radio Šibeniku, kojom prigodom je govorio o proizvodima i izlagačima s područja Ličko-senjske županije, te još jednom poželio sreću svim dionicima Sajma u Skradinu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video