Postavke
kolačića

Ličko-senjski umirovljenici i dalje imaju potpuno besplatan prijevoz željeznicom diljem RH

Temeljem potpisanog Ugovora između Ličko-senjske županije i HŽ putnički prijevoz d.o.o. umirovljenici ove Županije i dalje će imati neograničen besplatni prijevoz željeznicom diljem Hrvatske. Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza umirovljenika potpisali su župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i član uprave HŽ putnički prijevoz d.o.o. Mario Zubak. Župan Petry istaknuo je važnost postignutih Ugovora.

-Ovakav Ugovor je unatrag godine dana kao beneficiju koristilo preko 200 umirovljenika s područja naše Županije, prosjek duljine linija je oko 180 kilometara. Ta mjera besplatnog prijevoza za umirovljenike je u uzlaznoj putanji jer se sve više koriste poticajne mjere takvog besplatnog prijevoza. Ova mjera se pokazala jako dobrom i raste zanimanje umirovljenika za besplatno korištenje prijevoza Hrvatskih željeznica. Mnogi su umirovljenici ovisni o prijevozu, posebice kada je riječ o liječničkim pregledima, a financijski nisu u mogućnosti podmiriti troškove prijevoza. S druge strane umirovljenici putem željeznice mogu sebi priuštiti mnoge privatne posjete ili izlete.

Kako smo istaknuli prošle godine svaki umirovljenik koji konzumira ovakav besplatan prijevoz ima neograničenu mogućnost putovanja u svim smjerovima, naglasio je prilikom potpisivanja Ugovora župan Ernest Petry.

Član Uprave HŽ-a Mario Zubak još se jednom zahvalio Ličko-senjskoj županiji koja je prva Županija koja je s HŽ-om sklopila ovakav Ugovor za potpuno besplatan prijevoz umirovljenika Hrvatskom željeznicom na čitavom području Republike Hrvatske. Ovaj Ugovor predstavlja daljnji nastavak suradnje između Ličko-senjske županije i HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. na način da je Ličko-senjska županija u svojem Proračunu za 2023. godinu osigurala financijska sredstva u iznosu 5.600 eura za prijevoz vlakom umirovljenika s prebivalištem na području Ličko-senjske županije. Ugovor se primjenjuje od 1. kolovoza 2023. godine i traje do 1. kolovoza 2024. godine.

Podijelite sadržaj
Play Video

Goran Bare i Majke stižu u Zadar!

Pripremite se za nevjerojatan glazbeni doživljaj jer legendarni Goran Bare i Majke, stižu u Arsenal! Oprezno, jer u subota, 13. travnja, Arsenal će biti pod

Podijelite sadržaj
Play Video