Ličko-senjski umirovljenici i dalje imaju potpuno besplatan prijevoz željeznicom diljem RH

Temeljem potpisanog Ugovora između Ličko-senjske županije i HŽ putnički prijevoz d.o.o. umirovljenici ove Županije i dalje će imati neograničen besplatni prijevoz željeznicom diljem Hrvatske. Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza umirovljenika potpisali su župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i član uprave HŽ putnički prijevoz d.o.o. Mario Zubak. Župan Petry istaknuo je važnost postignutih Ugovora.

-Ovakav Ugovor je unatrag godine dana kao beneficiju koristilo preko 200 umirovljenika s područja naše Županije, prosjek duljine linija je oko 180 kilometara. Ta mjera besplatnog prijevoza za umirovljenike je u uzlaznoj putanji jer se sve više koriste poticajne mjere takvog besplatnog prijevoza. Ova mjera se pokazala jako dobrom i raste zanimanje umirovljenika za besplatno korištenje prijevoza Hrvatskih željeznica. Mnogi su umirovljenici ovisni o prijevozu, posebice kada je riječ o liječničkim pregledima, a financijski nisu u mogućnosti podmiriti troškove prijevoza. S druge strane umirovljenici putem željeznice mogu sebi priuštiti mnoge privatne posjete ili izlete.

Kako smo istaknuli prošle godine svaki umirovljenik koji konzumira ovakav besplatan prijevoz ima neograničenu mogućnost putovanja u svim smjerovima, naglasio je prilikom potpisivanja Ugovora župan Ernest Petry.

Član Uprave HŽ-a Mario Zubak još se jednom zahvalio Ličko-senjskoj županiji koja je prva Županija koja je s HŽ-om sklopila ovakav Ugovor za potpuno besplatan prijevoz umirovljenika Hrvatskom željeznicom na čitavom području Republike Hrvatske. Ovaj Ugovor predstavlja daljnji nastavak suradnje između Ličko-senjske županije i HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. na način da je Ličko-senjska županija u svojem Proračunu za 2023. godinu osigurala financijska sredstva u iznosu 5.600 eura za prijevoz vlakom umirovljenika s prebivalištem na području Ličko-senjske županije. Ugovor se primjenjuje od 1. kolovoza 2023. godine i traje do 1. kolovoza 2024. godine.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video