Postavke
kolačića

Lika ceste spremno dočekale prvi snijeg

Prvi snijeg ove zime čini se po čišćenju prometnica nije iznenadio zimske službe u Lici. Prvi snijeg dao je posla Lika cestama i zimskoj službi kroz svojih 7 nadcestarija ili ispostava, a to su Gospić, Otočac, Senj, Korenica, Jezerane, Donji Lapac i Karlobag vode brigu o prohodnosti i održavanju javnih cesta Ličko-senjske županije  i to za  čak 570 km državnih i 970 km županijskih i lokalnih cesta.    Osim javnih cesta u Ličko-senjskoj županiji Lika ceste u zimskoj službi održavaju od 450 km nerazvrstanih cesta Grada Gospića 250 km, odnosno od 7 zona kako su podijeljene ceste u Gradu Gospiću, Lika ceste održavaju 4 zone i nogostupe na cestama koje ulaze u Grad Gospić a to su Budačka, Kaniška, Bilajska i Smiljanska ulica. U zimskome periodu održavaju Lika ceste i 50 km nerazvrstanih cesta Općine Udbina.

Za vrijeme trajanja zimske službe, na navedenoj cestovnoj mreži koju održava Lika ceste svakodnevno je prisutno 98 kapaciteta ili voznih jedinica. Za zimsko održavanje državnih, županijskih i lokalnih cesta u Ličko-senjskoj županiji pripremljeno je 7000 tona soli i 8000 m3 kamenog agregata, dok je za nerazvrstane ceste Grada Gospića za ovu zimsku službu pripremljeno 1000 t soli i 400 m3 kamenog agregata.

Podijelite sadržaj
Play Video

Od petka započinje Brinjsko ljeto!

Pridružite nam se u petak 05. srpnja na dobro poznatom mjestu zvanom Pista na projekciji animiranog filma Richard the stork. I ne zaboravite ponesti dekicu

Podijelite sadržaj
Play Video