LIKA FEST – Lika dobiva svoj Festival tamburaške, zabavne i pop glazbe

Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije, imenovao je Organizacijski odbor za “LIKA FEST 2023.”, festival tamburaške, zabavne i pop glazbe koji će se održati 29. rujna 2023. godine u Gospiću.

Na Festivalu će biti odabrano šesnaest skladbi, od kojih će otprilike polovica biti klasične tamburaške skladbe, dok će druga polovica biti iz zabavnog i pop žanra. Kriterij za odabir skladbi je isključivo umjetnička vrijednost, s posebnim naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova, kao i cjelokupnog djela.

Natječaj za nove skladbe otvoren je od 1. lipnja do 1. srpnja 2023. godine, a rezultati natječaja bit će objavljeni do 15. srpnja 2023. godine. Skladbe se mogu prijaviti isključivo putem e-pošte na adresu likafest@licko-senjska.hr. Uz skladbu, prijavitelji trebaju poslati i Demo snimku s izvođačem koji će pjevati na festivalu, te primjerak stihova. Izvođač prijavljen na natječaju mora biti isti izvođač koji će nastupiti na festivalu.

Stručno povjerenstvo, sastavljeno od predsjednika i četiri člana, odabrat će skladbe za festival, a također će odlučiti i o pozivanju renomiranih hrvatskih autora i izvođača da sudjeluju na festivalu. Sudionici festivala obvezni su sudjelovati u medijskim i sponzorskim kampanjama festivala, uz potpisivanje odgovarajućeg ugovora.

“LIKA FEST 2023.” održat će se u Gospiću, 29. rujna 2023. godine, uz izvedbu svih izvođača uživo. Sve izvedbe bit će snimljene, obrađene u postprodukciji i objavljene na nosaču zvuka. Za soliste će biti osigurana glazbena pratnja.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na e-mail likafest@licko-senjska.hr ili na broj telefona 053/588-243; 098/497-440 (Milan Ostović).

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj

110.godina Cerovačkih špilja

Prije 110 godina, na području južnog Velebita, otkrivene su Cerovačke špilje.Otkrivene su prilikom radova na izgradnji Ličke pruge koje je predvodio inženjer Nikola Turkalj. Park

Podijelite sadržaj
Play Video