Postavke
kolačića

“Like Lika” na Zrinijadi

5. lipnja 2024., od 11,00 do 17,00 sati u Muzeju Međimurja Čakovec održala se IV. Zrinijada – natjecanje učenika hrvatskih osnovnih škola koje baštine Zrinski, o znanju o povijesti obitelji Zrinskih. Naša škola je s ponosom sudjelovala na IV. Zrinijadi. 

U pratnji učiteljica Danijele Orešković Gladović i Viktorije Cvitković učenici 7. i 8. razreda Lucija Katalinić, Ema Dubravčić, Maks Anton Božičević i Karla Orešković pripremili su se za edukativni kviz u znanju o obitelji Zrinski uz proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada.

Naša četveročlana ekipa Like Lika osvojila je ponosno 7. mjesto. Osim edukativnog kviza, učenici su se natjecali u kaligrafiji, streličarstvu, mačevanju, znanju o srednjovjekovnoj medicini. U središtu grada Čakovca danas uspješno djeluje Muzej Međimurja Čakovec koji svojim ambijentom daje dodatni poticaj mladim natjecateljima.

 
Koordinator i začetnik Zrinijada profesor Milivoj Dretar ohrabrio je učenike pred natjecanje poželjevši im da svojim uspjesima promoviraju Zrinske i pronose dobar glas o svojim školama. Ovogodišnja Zrinijada održana je povodom rođenja bana Petra IV. Zrinskog 6. lipnja 1621. godine.

 
                                              Učiteljice Danijela Orešković Gladović i Viktorija Cvitković

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video