Postavke
kolačića

LIPO – Plitvička jezera imaju potrebu za 400 sezonskih radnika

Nacionalni park Plitvička jezera ove će turističke sezone zaposliti sve skupa 400 sezonskih radnika. Potvrdio je to ravnatelj Tomislav Kovačević ravnatelj Plitvičkih jezera. Natječaj za sezonce, među kojima će biti 50 konobara i 50 kuhara, biti raspisan sljedeći tjedan, a zainteresirani dobiti priliku odraditi sezonu koja bi najranije trebala početi 15. ožujka te završiti krajem mjeseca listopada. Zapošljavanje stotina sezonskih radnika Plitvička jezera se pripremaju za bogatu turističku godinu. Zbog korone park je prošle godine zapošljavao tek 150 sezonskih radnika. Ove će godine biti otvorena i dva hotela koja su lani zbog epidemiološke situacije bili zatvoreni, hotel Plitvice i hotel Bellevue .

“Osim hotela, otvaramo i dva nova kampa tako da su nam radnici itekako potrebni, a nadamo se da ćemo krajem sezone napokon krenuti u obnovu hotela Plitvice i Bellevue, koji bi sezonu 2024. trebali dočekati kao hoteli s 4 i 5 zvjezdica. Naravno, sve ovo pod uvjetom da ne bude novih šokova”, rekao je Kovačević.

Plitvička jezera ove godine očekuje da će preći milijun posjetitelja, pa zapošljavanje 400 sezonskih radnika je potreba.

Podijelite sadržaj
Play Video

Manifestacija Vridne ruke u Novalji!

Bura, posolica i ljekovito bilje, esencija su koja paški sir čini toliko neodoljivim i prepoznatljivim, a vrijedne ruke naših ovčara brigom o paškoj ovci ovaj

Podijelite sadržaj
Play Video