LJUDI SU SNAGA :Gospodin Milan i Park u srcu !

Za ono što je uvijek bila, “ogledalo” Plitvičkih jezera svjetski poznata Lička kuća već desetljećima velike zasluge ima voditelj Milan Bićanić.

Gospodin Milan rodio se, rastao i polako stari sa Plitvičkim jezerima, sa parkom gdje radi gotovo cijeli svoj životni i radni vijek.

Skupilo se zato kod gospodina Milana puno iskustva, ali ostala je uvijek ona ista ljubav prema poslu, jer Milan vodi Ličku kuću kao da je njegova, jer gospodin Milan je najbolji dokaz kako se voli svoj posao i kako se daje sebe, jer umjesto ovoga gospodina sutra će doći netko drugi, ali je Milan toliko podigao ljestvicu profesionalnosti da kada ode u mirovinu da će biti veliko pitanje tko će ga naslijediti, iako je za vjerovati da se uz Milana netko naučio, kako se posao radi, jer imao je od koga i da će netko nastaviti tamo gdje je stao, a dugačke su Plitvičke staze gospodina Milana.

GOSPODIN MILAN

Autor ovog teksta više od 20 godina svraćao je u Ličku kuću i tamo bila jesen, bila zima bio uvijek susretljivi gospodin Milan koji nam je ove jeseni otkrio da se lagano sprema u mirovinu, jer se već pomalo umorio, iako po priči još je pun elana da Lička kuća i Park budu bolji, pa čovjeku koji ga desetljećima poznavao i pratio što je radio bude neobično da Lička kuća ostane bez gospodina Milana.

Iduće godine imam prve uvjete za mirovinu, otkriva nam pokraj kotla u Ličkoj kući drugom domu gospodin Milan, jer pisati ime, a svaki puta pokraj imena ne naglasiti Gospodin je mršavo i ispod razine.

Ja sam krenuo od prve stepenice u parku, sve sam radio i sve naučio i danas učim. Od posteljina do Ličke kuće. Pamtim ja ovdje puno, počinje nam priču gospodin Milan koji za sebe kaže da je lokal patriota, ponosno nam hvaleći se kako se nekim detaljima iz Like uredila Lička kuća, što mu je uvijek bio san da se njoj nađe “mala Lika” što se posljednjih godina i događa jer kako kaže gospodin Milan na čelu parka je danas osoba koja to želi i hoće i to se vidi i osjeti. Promijenio je gospodin Milan u dugom radnom vijeku u parku čak 15 direktora, bilo je kaže svakakvih. Sjeća se gospodin Milan kada su vraćali Plitvice nakon Oluje, prijeratnih Plitvica, i novih vremena kada se u Ličkoj kući janjetina sa ražnja nudi samo kada grupa naruči, jer kako kaže gospodin Milan trendovi se mijenjaju, pa priči i hrani koju danas nudi Lička kuća ide se u ukorak. I dok se gastronomski trendovi u Ličkoj kući mijenjaju, mijenja se prostor, ostaje isti gospodin Milan, na ponos parka.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Kruščica u milijun boja

Za mnoge jesen je najljepše godišnje doba, jer priroda igra igru sa milijunima boja. I jezero Kruščica je u milijun boja, priroda uz vodu je

Podijelite sadržaj

Aeroklub Otočac – postani pilot!

Želite saznati kako postati pilot? Ako Vas zanima tema povijest zrakoplovstva i ako želite probati letjeti na simulatoru leta, posjetite 25.11.2023. godine prostorije Gackog pučkog

Podijelite sadržaj
Play Video