Postavke
kolačića

LOVINAC neće žeđati !

Kako smo ranije javljali, općinsko vodovodno poduzeće Kaplja d.o.o. iz Lovinca prijavom na javni poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja osiguralo je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti sufinanciranje izgradnje glavnog vodoopskrbnog cjevovoda od Lovinca do Gornje Ploče.

Izgradnjom ovog glavnog vodovoda osigurat će se uvjeti da se u drugoj fazi radova pitka voda dovede u sve zaseoke na navedenom području.

Po provedenoj javnoj nabavi, odabiru izvođača i potpisivanju ugovora ovih je dana poduzeće Energoprojekt 88 d.o.o. iz Zagreba uvedeno u izvođenje radova izgradnje vodovoda koji su ujedno i započeli.

Stabilno i suho vrijeme ide na ruku vrijednim zaposlenicima poduzeća Energoprojekt koji su u prva dva dana iskopali prvih 300 metara kanala te su položili i spojili prve cijevi kojima će u skoroj budućnosti poteći prve količine pitke vode.

Ugovorena cijena radova iznosi 860.498 eura, od kojega je iznosa Vlada Republike Hrvatske osigurala 80% potrebnih sredstava iz NPOO-a, dok su Hrvatske vode i Općina Lovinac osigurale svaka po 10% potrebnih sredstava.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video