LOVINAC Otvaranje Šumarske škole

Sve je spremeno za  svečano otvaranje Šumske škole Saveza izviđača Hrvatske, središnju aktivnost edukacije izviđačkih voditelja koja će u općini Lovinac od 14. do 22. kolovoza okupiti više od 160 djece i mladih iz čitave Hrvatske.

Svečano otvaranje Šumske škole Saveza izviđača Hrvatske održat će se u subotu, 14. kolovoza 2021. godine s početkom u 10:00 sati na terenu Šumske škole u općini Lovinac. Dolazak je predviđen u 9:30 sati pred izletištem Cvituša u Lovincu nakon čega se kreće na teren Šumske škole.

Savez izviđača Hrvatske i ove godine organizira svoju tradicionalnu, središnju aktivnost edukacije izviđačkih voditelja – Šumsku školu Saveza izviđača Hrvatske. Ovogodišnja Šumska škola održava se u općini Lovinac, Ličko-senjska županija, od 14. do 22. kolovoza.Ovogodišnja Šumska škola Saveza izviđača Hrvatske održava se u suradnji s Općinom Lovinac, Ravnateljstvom civilne zaštite MUP RH i Hrvatskim šumama.

Sudionike Šumske škole na svečanom otvaranju u subotu pozdravit će gospodin Ivan Miletić, načelnik Općine Lovinac, gospođa Anita Pocrnić-Radošević, saborska zastupnica i članica Hrvatske izviđačke parlamentarne unije (HIPU), gospodin Joso Živković, voditelj službe civilne zaštite Gospić te drugi predstavnici partnera i sponzora.

Šumska škola saveza izviđača Hrvatske 10-dnevna je edukativna aktivnost tijekom koje budući izviđački voditelji, mladi i odrasli, praktično primjenjuju stečena znanja o radu s djecom i mladima, svladavaju nove vještine i pripremaju se za rad s novim članovima. Ova aktivnost održava se po modelu izviđačkog taborovanja, u prirodi pod šatorima, a na ovogodišnjoj Šumskoj školi očekuje se sudjelovanje oko 160 sudionika iz čitave Hrvatske.