Lovinački robotići nižu pobjede

Croatian Makers liga, natjecanje iz robotike i programiranja za djecu osnovnoškolske dobi u ovoj školskoj godini održala se u 3 kola natjecanja.

Croatian Makers robotička liga vodeći je IRIM-ov projekt robotike, najveće takvo natjecanje u EU-u s više od 12.000 djece uključene tijekom svake školske godine u više od 600 škola i neprofitnih organizacija.

U 3. kolu Lige sudjelovalo je više od 100 natjecateljskih ekipa. Treće kolo održavalo se od 12. travnja do 20. svibnja te je na natjecanju sudjelovalo gotovo 400 natjecatelja iz 88 ustanova u Hrvatskoj.

Tema natjecanja u ovoj školskoj godini je istraživanje stranog planeta i povratak robota na Zemlju. Za uspješno ispunjavanje ovog zadatka, natjecatelji su trebali programirati robot da samostalno prati rutu između linija, koristi svjetleće diode, svira melodije te koristi ultrazvučni senzor za detekciju objekata. Natjecatelji starije dobne skupine su dio staze morali riješiti manualnim upravljanjem robota koristeći daljinski upravljač.

Lovinački robotići najbolji u svojoj regiji i šire.

Mentor Siniša Radulović svoje robotiće opet je dobro pripremio za osvajanje nagrada. Mlađa dobna skupina nije samo pobijedila sve natjecatelje u svojoj regiji već su svojim rezultatima pokazali da su najbolja mlađa ekipa u cijeloj Hrvatskoj. Starija dobna skupina potvrdila je svoje mjesto najbolje ekipe u regiji i tako opet stala među najbolje ekipe na razini države.

Čestitamo našim robotićima i želimo im puno uspjeha u budućim natjecanjima.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video