Mario Kapulica i dalje Predsjednik Utemeljitelja HDZ-a, za Člana predsjedništva izabran Ernest Petry

VIII. (izborni) sabor Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” istodobno se održao na 5 mjesta: u Zagrebu, Rovišću, Otoku, Gospiću i Splitu.

U Gospiću su se okupili utemeljitelji HDZ-a odnosno izaslanici iz 6 županijskih organizacija: Ličko-senjske, Zadarske, Primorsko-goranske, Istarske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

Uz glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića, mnogobrojne utemeljitelje i dužnosnike stranke na izbornom saboru prisustvovao je i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković .

Nakon provedenih izbora za predsjednika utemeljitelja HDZ-a ponovno je izabran Mario Kapulica, dok je za zamjenika predsjednika izabran Tomislav Družak.

U predsjedništvo Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” izabrani su Martin Baričević, Hrvojka Božić, Jelena Folnović, Gordan Hanžek, Mladen Križaić, Ernest Petry, Slavko Prišćan, Luka Šarić, Ivica Tafra i Tomislav Teskera.

Značajno je istaknuti da je ličko-senjski župan dobio veliko povjerenje utemeljitelja HDZ-a iz cijele države te je po broju glasova za člana predsjedništva ZU HDZ-a ostvario drugi rezultat

Na saboru je ujedno izabrano i 45 članova za Nacionalni odbor Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” u koje tijelo su iz Ličko-senjske županije izabrani Ivan Dabo – Đono i Ivan Rukavina, dok je po dužnosti županijske predsjednice utemeljitelja automatizmom članica istoga i Mara Stilinović. Odmah po završetku izbora održana je konstituirajuća sjednica Nacionalnog odbora te je za predsjednika toga tijeka izabran Vladimir Šeks, dok je za glavnog tajnika zajednice izabran Zdeslav Milas.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Oni žive vječno !

Lika i njena groblja svijetle kao “Betlehem”. Puni su cvijeća i svijeća kao Dar najmilijima. Groblja u Gospiću i Perušiću puna su sjećanja…. Podijelite sadržaj

Podijelite sadržaj

Blagdan Svih svetih na senjskom području

 Delegacija Grada Senja na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Tomljanovićem i gradonačelnikom Juricom Tomljanovićem položila je vijence i zapalila svijeće kod centralnog križa i

Podijelite sadržaj
Play Video