Mario Šaban novi ravnatelj Parka prirode Velebit : želim da Park sa lokalnom zajednicom postane pokretač razvoja

Mario Šaban, diplomirani inženjer sigurnosti i diplomirani ekonomist potvrđen je za vršitelja dužnosti ravnatelja Parka prirode Velebit. Šaban u parku radi od 2003. godine i to započinje kao nadzornik nakon čega vodi službu protupožarne zaštite i tehničkih poslova a s kojeg mjesta je imenovan za stručnog voditelja te organizira rad stručne službe. U vremenima koja dolaze Pred Ustanovom je trenutno izazovan i odgovoran posao koji se odnosi na realizaciju projekta “Centar izvrsnosti Cerovačke špilje“ koji jačanjem modela održivog upravljanja zaštićenog područja ima za cilj doprinijeti održivom korištenju prirodne resursne osnove, očuvanju okoliša i zaštiti prirodne baštine. Budući da je ukupna vrijednost projekta preko 68 milijuna kuna te da isti treba završiti do kraja ove godine, a u tijeku je i izrada Plana upravljanja  desetogodišnjeg strateškog dokumenta kao i donošenje Pravilnika o zaštiti i očuvanju te izrada Prostornog plana Parka prirode. U ustanovi nas čeka puno posla izjavio je Šaban za Zadarski.hr.

Istaknuo je kako je glavni cilj da park, u sinergiji s lokalnom zajednicom, ponovno postane pokretač razvoja ovog područja.

– Tako ćemo kroz nove projekte raditi na daljnjem razvoju edukacije djece svih uzrasta, dok ćemo dodatnim razvojem posjetiteljske infrastrukture i svojim aktivnostima poticati obiteljska poljoprivredna gospodarstva u interesu održivog upravljanja destinacijom i zaštite prirodnih i kulturnih vrijednosti našeg kraja – istaknuo je Mario Šaban.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Kruščica u milijun boja

Za mnoge jesen je najljepše godišnje doba, jer priroda igra igru sa milijunima boja. I jezero Kruščica je u milijun boja, priroda uz vodu je

Podijelite sadržaj

Aeroklub Otočac – postani pilot!

Želite saznati kako postati pilot? Ako Vas zanima tema povijest zrakoplovstva i ako želite probati letjeti na simulatoru leta, posjetite 25.11.2023. godine prostorije Gackog pučkog

Podijelite sadržaj
Play Video