Mario Stilinović kandidat za gradonačelnika Gospića uoči drugog kruga izbora : želim da Gospić bude mali grad, a ne veliko selo

 1. Osvrt na 1. krug izbora i jeste li zadovoljni rezultatima?

Zadovoljni smo jer su prije dvije godine pojedinci govorili da će HDZ u Gospiću nestati, a pokazalo se da smo trenutno druga i rastuća politička opcija u gradu

Ostvarena su 4 glavna cilja:

 • Ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika grada Gospića
 • Druga smo po snazi stranka u gradskom vijeću koja će u narednom periodu aktivno sudjelovati u donošenju kvalitetnih odluka za razvoj grada
 • Većinska smo stranka zajedno sa našim koalicijskim partnerima u Županijskoj skupštini
 • Naš kandidat za župana Ernest Petry će u nedjelju postati župan Ličko-senjske županije

Ali ne smijemo „zabijati glavu pijesak“, u narednom periodu će biti potreban uporan i kvalitetan rad na dodatnoj konsolidaciji stranke i vraćanju povjerenja naših sugrađana u HDZ i ljude koji ga vode.

 • Nakon 1. kruga kako ste nastavili Vašu kampanju i na što ste se fokusirali?

Kampanja je nastavljena na isti način kao i za prvi krug – na pozitivan i afirmativan način, bez blaćenja naših političkih protivnika. Predstavljali smo građanima Gospića naš izborni Program, sa naglaskom na razloge zbog čega HDZ na ovim izborima nudi najboljeg kandidata za gradonačelnika, kao i najbolji tim ljudi. Taj tim odlikuju: mladost, iskustvo, znanje, uporan rad i nadasve poštenje. Uz sve to imamo i apsolutnu podršku Vlade RH i Premijera Andreja Plenkovića. Svatko tko misli da mi možemo kvalitetno napredovati bez pomoći države grdno se vara ili svjesno obmanjuje javnost. Hoće li Gospić i dalje dobivati mrvice ili će postati jedan od prosperitetnijih gradova u RH sada ovisi o tome koga će građani izabrati za gradonačelnika?

 • Predstavite nam ukratko vaš izborni program

Izradili smo kvalitetan i opsežan izborni program koji obuhvaća sve segmente života jednog malog, modernog i urbanog gradića kao što je Gospić. Istaknuti ću ukratko nekoliko najbitnijih i konkretnih projekata.

 • Izgradnja istočne zaobilaznice kao preduvjet za otvaranje poslovnih zona i rješavanje problema prolaska teškog tranzitnog prometa kroz sami centar grada.
 • Izgradnja pristupne ceste do poslovne zone Smiljansko polje radi prometnog rasterećenja Budačke, Zagrebačke i Pazariške ulice
 • Sanacija ceste Barlete-Bilaj te izgradnja alternativnog pravca za prijevoz kamenog materijala iz kamenoloma Kalcit
 • Obnova fasade, krovišta i stolarije na preostalih 36 stambenih zgrada na Ličkom Osiku kroz projekt Sprečavanja energetskog siromaštva
 • Općenito uređenje vizure grada
 • Razvijanje priče o Nikoli Tesli
 • Nastavak radova na započetim projektima poput vodocrpilišta Divoselo, projektu širokopojasnog interneta itd.
 • Koja je Vaša vizija razvoja i vođenja grada?
 • Želim transformirati Gospić u moderan gradić koji svojim stanovnicima može ponuditi sve sadržaje potrebne za kvalitetan, ugodan  i sretan život njegovih građana.
 • Želim da Gospić ponovno postane grad kulture i da mu se vrati onaj urbani štih kakav je Gospić uvijek imao.
 • Želim da Gospić bude mali grad, a ne veliko selo

Široki tim stručnih ljudi, uporan rad i poštenje je jedini način kako se može uspješno voditi jedan grad. Postojeća gradska vlast se trudi, ali nema takav ljudski potencijal kakvog sada ima HDZ. Ono što kod sebe najviše ističu je upravo poštenje. Ne sumnjam da je to tako, ali ovim putem moram poručiti građanima Gospića da Karlo Starčević nije jedini pošteni građanin ovoga grada, vjerujte mi ima nas još.

Poručujem građanima Gospića da ne dopuste da ih netko straši “lopovskim” HDZ-om. HDZ nije lopovska organizacija. Lopovi mogu biti samo pojedinci u njemu ili u bilo kojoj drugoj stranci, a isto tako I nestranački ljudi. Ali ako je u gospićkom HDZ-u nekada i bilo takvih pojedinaca onda se sjetite da oni više ne borave u Kaniškoj 6, nego na nekoj drugoj adresi.

 • Komentar na gospodarstvo i obrazovanje?

Gospodarstva slobodno možemo reći da niti nemamo, jer da nije tako onda mladi ne bi u tolikoj mjeri trebali odlaziti iz grada. Posla za nekvalificiranu radnu snagu ima, a čak postoji i problem nedostatka takve radne snage. Postavlja se pitanje gdje se u Gospiću može zaposliti mladi školovani čovjek koji je upravo završio fakultet? Odgovor je: “Uglavnom I vjerovatno nigdje”. “Trpanja” u gradske i županijske službe su prošlost. Izgubili smo ne 4, nego 24 godine, jer grad Gospić za cijelo to vrijeme nije uspio napraviti jednu, poštenu poduzetničku zonu. Pitam Vas, gdje potencijalni investitor može napraviti pogon i zaposliti 20-30-50 ljudi? Odgovor je ponovno “nigdje”, jer takvog prostora nema. Istovremeno na istočnom dijelu grada, uz autocestu A1 leži neiskorišteno bogatstvo. Umjesto da su se na tom mjestu, izgradnjom zaobilaznice već stvorili preduvjeti za pokretanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta, nama PASU KRAVE. Toliko o dosadašnjoj viziji i razvoju grada.

Što se tiče obrazovanja to nije problem koji se može riješiti na nivou grada, to je problem cijele države jer ne postoji plan i strategija, nego se doslovno proizvode stručnjaci za koje se unaprijed zna da neće imati posla.

 • Obuhvaća li Vaš izborni program djelovanje vezano uz politiku mladih i ostajanje na ovim prostorima

Naravno da obuhvaća. Svi djelovi izbornog programa su realno usmjereni na tu temu, iz jednostavnog razloga što se o politici mladih i ostajanju može govoriti tek onda kada se stvore preduvjeti za normalan život, pokrene gospodarstvo i otvore nova radna mjesta. Do tada je to samo prazna priča. Nažalost, godinama je stvaran potpuno krivi sustav u kojem se od politike traži rješavanje zaposlenja. To nije dobro! Politika mora služiti za stvaranje uvjeta za otvaranje radnih mjesta, a ne uhljebljavanje putem rođaka i kumova ili putem stranačke iskaznice bila ona HDZ-ova, SDP-ova ili bilo koje druge stranke.

Želim da mladi imaju mogućnost izbora gdje će raditi, a ne da ih se “preko veze” zapošljava u neku državnu tvrtku ili ustanovu i nakon toga, cijeli život ucjenjuje i traži vraćanje duga na glasačkoj kutiji. Siguran sam da to priželjkuju i svi naši sugrađani, ali pitanje je samo jesu li spremni na takav način rada.

 • Osim demografije i iseljavanja spominju se i drugi problem u gradu, koji bi vi istaknuli?

Potrebna su veća ulaganja u kulturu i sport, ali je potrebno i organizirano djelovati na tim područjima, jer smo tu pali na najniže moguće grane. Kao građaninu, nedostaju mi takvi sadržaji. Postali smo grad čitatelja internetskih portala i to na način – što je crnji članak to ima više “klikova”.  Nasuprot toga, jučer je na gradskom trgu bila organizirana jedna manifestacija u organizaciji gospićkog rukometnog kluba. Želim ovim putem čestitati i zahvaliti organizatorima jer ono je grad kakav želim vidjeti i u kojem želim živjeti.

 • Zak raj koja je Vaša poruka građanima?

Građani Gospića na ovim izborima imaju priliku san o mladom, urbanom, sposobnom i poštenom gradonačelniku pretvoriti u stvarnost.

Stoga se moraju “probuditi i protrljati oči”, izaći u nedjelju na izbore i izabrati

NAPREDAK, A NE STAGNACIJU – IZABRATI ŽIVOT, A NE ŽIVOTARENJE!

DAJTE ŠANSU NAŠEM GRADU – JOŠ UVIJEK NIJE KASNO!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

BUDIMPEŠTA 28. i 29.10.2023. godine

Putnička agencija Gacka tours vlasnice Ruže Orešković, organizira dvodnevno putovanje u predivnu Budimpeštu.  Uz vodstvo stručnog vodiča izletnici će moći razgledati glavne trgovačke ulice, gradske

Podijelite sadržaj
Play Video