Postavke
kolačića

Mario Stilinović Voditelj Uprave šuma Gospić: sadimo sadnica za 9,8 milijuna kuna

Na području Uprave šuma Podružnice Gospić trenutno se provode radovi sadnje sadnica – konverzija sufinancirani sredstvima EU fondova. Ukupna vrijednost radova za četiri ugovorena projekta iznosi 9.8 milijuna kuna, uz intenzitet javne potpore od 100%.

– Uprava šuma Podružnica Gospić od samih početaka aktivno sudjeluje u pripremi i provedbi raznih projekata sufinanciranih EU sredstvima. Realizacijom projekata konverzija formiramo stabilne mješovite sastojine, čime direktno utječemo na poboljšanje biološke raznolikosti, poboljšanje apsorpcije ugljika te otpuštanje kisika – što je u skladu sa eko-trendovima cijele Europe.  – ističe Voditelj Podružnice Gospić Mario Stilinović dipl. ing. šum.

Cilj ovih projekata jest prevođenje degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura u mješovite sastojine autohtonih vrsta drveća visokog uzgojnog oblika. Radovi pripreme staništa i same sadnje sadnica su tijekom 2019. i 2020. godine u potpunosti provedeni na području šumarije Gospić i Perušić te je u njihovoj realizaciji sudjelovalo 120 radnika. Trenutno se radovi provode na području šumarije Korenica i njihov se završetak očekuje tijekom jeseni ove godine, ističe Stilinović.


Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uspjesi su mnogobrojni i veliki!

Dosadašnja postignuća naše Vlade jamstvo su da ćemo ispuniti najave iz Izbornog programa ZaSveIzazove! Andrej Plenković: Uspjesi su veliki, mnogobrojni, opipljivi. I nije riječ samo

Podijelite sadržaj

Uskrsni odmor na Plitvičkim jezerima

Za sve vas koji volite provesti praznike u prirodi, Uskrs je savršena prilika za iskoristiti ugodno vrijeme i posjetiti jedan od najljepših europskih parkova na

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video