Postavke
kolačića

“MATI ČOVJEKOVA“, „LEGENDARICA“ I „BIVIUM“ NA ŽUPANIJSKOJ SMOTRI LIDRANO

Svake godine s nestrpljenjem iščekujemo završetak veljače u kojoj se održava županijska smotra LiDraNo u sklopu koje mladi kreativci iskazuju svoje sposobnosti i znanja u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom izražavanju.

Kategorije u kojima su se predstavili učenici Srednje škole Otočac su: pojedinačni i skupni scenski nastupi te školski listovi.

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević u Gospiću, u organizaciji Strukovne škole Gospić koja je ovogodišnji domaćin županijske smotre, u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa kazivanjem Paruničine pjesme „Mati čovjekova“ predstavila se Margita Akmačić koju je pripremala nastavnica Slavica Francetić. U skupnom scenskom izrazu, već dobro znani učenici naše Srednje škole Otočac, odigrali su „Legendaricu“ za čiji je nastanak zaslužna nastavnica Manja Kostelac-Gomerčić. Nakon kreativnih i srčanih izvedbi učenika koji su bez imalo treme briljirali u svojim nastupima, a nekima je ova smotra bila i vjetar u leđa da za svoj životni poziv odaberu glumu, uslijedio je okrugli stol na kojemu je državni izbornik, glumac Vladimir Andrić, uime svih članova Povjerenstva, iznio stručno mišljenje o viđenom. Predmet rasprave okruglog stola u kategoriji školskih listova bio je i naš „Bivium“, glavne urednice Marije Kovačić i mentorice Gorane Mandarić, koji je, uz „Legendaricu“, predložen za državnu smotru koja je kruna nagrade učenicima i mentorima za uloženi trud.

Čestitke!

Tekst: Gorana Mandarić

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video