Postavke
kolačića

Međunarodni dan tjelesne aktivnosti – Dan kretanja za zdravlje u Osnovnoj školi “Anž Frankopan” Kosinj

Uključili smo se u obilježavanje Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti, odnosno Dana kretanja za zdravlje.

Nekoliko smo godina uključeni u projekt Poligon za tjelesnu aktivnost školske djece koji je osmišljen kao pomoć pri provedbi nastave Tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim školama koje nemaju sportsku dvoranu te materijalne ili tehničke uvjete, a s ciljem održavanja, unapređenja i promicanja zdravlja i tjelesne aktivnosti.

Poligon je prvenstveno osmišljen kao pomoć učiteljima u ostvarivanju ciljeva i zadaća TZK, ali i učenicima kako bi na kreativan, zanimljiv i prihvatljiv način bili tjelesno aktivni.

Naš je učitelj Josip osmislio niz aktivnosti za učenike. Koristio je  kineziološku opremu dobivenu iz ovoga projekta, a sve su se aktivnost odvijale na školskom igralištu. Oprema  se lako i brzo postavlja i uklanja te daje mogućnost izmjene i raznovrsnosti postavljanja, ili u školi ili na različitim prostorima izvan škole. 

Sudjelovanjem u obilježavanju ovoga događaja pomažemo učenicima da razumiju važnost redovite tjelesne aktivnosti, a ujedno promičemo jednu od aktivnosti Nacionalnog programa “Živjeti zdravo.”

Autor: Zrinka Vukelić

Podijelite sadržaj
Play Video

“Brinjsko ljeto 2024”

Pridružite nam se ovoga ljeta na raznim događanjima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u Brinju! Turistička zajednica Brinje po prvi puta je izradila QR kod

Podijelite sadržaj

Susret partnerskih škola u Senju

Održan je 1. susret tri partnerske škole koje sudjeluju u eksperimentalnom projektu Cjelodnevne škole(CDŠ), OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Podolice iz Koprivnice i OŠ

Podijelite sadržaj
Play Video