Milanović u Otočcu : Čuvajte Gacku !

„Čuvajte Gacku. Morate se razvijati, treba ulagati i treba koristiti ono što priroda daje, ali održivo i ne gramzljivo i ne pohlepno. Također treba i strpljenja jer Gacka je predivna i nemamo puno takvih rijeka u Europi. Oprezno s tim. Oni koji ovdje dolaze i ulažu, te tako izvlače dobit, moraju imati na umu da ovako nešto dugo nastaje i vrlo brzo propadne ako ne pazite što radite“, poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Otočca povodom obilježavanja Dana Grada i blagdana Svetih Fabijana i Sebastijana, zaštitnika Grada i Gacke doline.

Govoreći, nadalje, o Europskoj uniji istaknuo je kako se iz europskih fondova treba iskoristiti svaki euro poručivši kako je to čin odgovornosti. „Šteta je ne iskoristiti taj novac koji se štampa u EU i koji neće još dugo trajati. Lekcije onih koji su to prošli to dobro govore i zato uzmite taj novac bez puno priče i uložite ga u ono u što se može uložiti. Treba biti pametan i proračunat, ulagati u ceste, u odvode, u obnovu zgrada budući da se ne može ulagati u direktne projekte na kojima se stvara novac. Stoga iskoristite svaki euro i svaku šansu koja vam se pruža jer vremena su nesigurna i tmurna. Moramo se držati skupa i misliti na sebe kako bi zaštititi svoje interese i ne dati da nas vuku za nos. Dakle, trebamo gledati na sebe, a tek onda na europsku solidarnost“, zaključio je Predsjednik Republike.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić i posebni savjetnik Predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Valentinovo u KIC-u

Kako ne biste trebali previše razmišljati gdje izvesti svoje bolje polovice za Valentinovo, Kulturno informativni centar Lovinac Vam nudi rješenje! Pozivamo SVE željne dobre zabave

Podijelite sadržaj
Play Video