Milijunske investicije Hrvatskih voda u Ličko senjsku županiju

Ličko senjski župan Ernest Petry i gradonačelnici i načelnici u Ličko senjskoj županiji imali su danas uspješan radni sastanak sa generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem, direktorom Vodnogospodarskog odjela za slivove sjevernog Jadrana Gordanom Gašparovićem i voditeljicom Vodnogospodarske ispostave „Lika, Podvelebitsko primorje i otoci“ Lidijom Pernar.Ovo je po prvi puta da je Đuroković u našoj Županiji održao ovakav sastanak pa je dogovoreno da ćemo u narednom razdoblju intenzivirati ovakve susrete kako bi se pospješila vodo-opskrba, aglomeracija  i izgradnja pročistača. Ove godine kreće aglomeracija na području NP Plitvička jezera u vrijednosti od 400 milijuna kuna, u tijeku je aglomeracija na području Novalje, a u pripremi je projekt za aglomeraciju na području Gospića i Otočca. U Otočcu će se uskoro zamijeniti cijevi vodovodnog sustavam izjavio na nakon sastanka župan Erenest Petry koji od kada je došao na čelo županije radi na projektu povezivanja gradova i općina sa državnim institucijama važnim za život građana.

-Razgovarali smo o mnogim temama. Na ovom području opasne su bujice potoka Tisovac, zatim rijeke Novčice. Područje Novčice će se dodatno osigurati od poplava, dok će građani dobiti novo šetalište. Govorili smo i i povlačenju europskih sredstava, pri čemu je Novalja u tome najdalje otišla i već se gradi 50 km kolektorske mreže na tome području. Uskoro će se tamo graditi i novi pročistač voda, što je presudno za daljni razvoj turizma u Novalji.

Slično je i aglomeracijom NP Plitvička jezera gdje se gradi 80 km kanalizacijskog sustava i kolektor, nabavit će se dva pročistača otpadnih voda. Ovakve pozitivne projekte slijede Gospić, Perušić, Otočac i ostala mjesta jer se čine znatni napori u očuvanju okoliša. Također će se generalno napraviti da dodatno smanjimo gubitke u vodovodnim cijevima, s čime bi pritisak na naša izvorišta bio što manji. U ovom je poslu važno da da svi imamo iste ciljeve i da se svi dobro razumijemo, rekao je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

Župan Petry, uz gradonačelnike i načelnike općina, sastao  se danas s predstavnicima Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje na kojem je  bio nazočan državni tajnik Gordan Hanžek.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

ČOVJEK I VELEBIT Otvoren Foto natječaj

Povodom 45. obljetnice proglašenja UNESCO-vog Rezervata biosfere „Planina Velebit“ Javne ustanove Nacionalni park Sjeverni Velebit, Nacionalni park Paklenica i Park prirode Velebit organiziraju foto natječaj

Podijelite sadržaj
Play Video