Milinović je bio uvjeren da ostaje župan, naručio je 15 janjaca za slavlje velike pobjede

Darko Milinović, svrgnuti politički gubernator Like i najveći poslijeratni politički profiter bio je uvjeren do zadnje minute da ostaje župan Ličko senjske županije.

Potvrdilo nam je to više izvora bliskih prvom “sletaču” Like. U restoranu Prašina Milinović je naručio 15 janjaca da se peku u čast pobjede, Milinović se pripremao za pobjedničku feštu, bili su spremni tamburaši,potoci vina, otkrila nam je jedan osoba bliska svrgnutom političkom gubernatoru koji niti danas ne može se pomiriti da je izgubio, a imao je matematiku da će pobijediti.

Milinović je izgubio, pa janjce nije imao tko pojesti, pristaše su ostale gladne i razočarane i gledale kako na društvenim mrežama jede, pije i slavi u stožeru Ernesta Petrija. Osoba nam priča da kada je Milinović vidio izborni rezultat da se ponašao kao da je svijet propao. Mislio je da sanja.

Nije poraz očekivao, pa ga je silno pogodilo, meni je izgledalo kao da mu je nedjelja večer odnijela pet godina života, ispričao je nam Sugovornik koji kaže da se Milinović nikako ne može pomiriti sa porazom jer je bio uvjeren u pobjedu.Sugovornik nam kaže da su i žene oko njega čupale kose sa glave kada su počeli pristizati rezultati i sve je izgledalo kao noć izbornih karmina.

OPASAN PLAN, NO, NAROD JE REKAO ODLAZIŠ

Da je Milinović imao opasan plan pobjede sve se više otkriva. Tristotinjak glasova prednosti u prvom krugu, pobjeda u gotovo svima sredinama, stvaranje pobjedničke atmosfere, bili su podloga za pobjedu, koju je pokušao ostvariti podlim igrama po cijeloj županiji, što najbolje svjedoči kakvu je spaćku napravio u Otočcu sa Branislavom Šutićem, ima je opak plan u Senju, Novalji,Karlobagu, Brinju i u Donjem Lapcu gdje je plan uspio da je sa Srpskim glasovima uspio do nogu potući Petrija.

Milinović je imao plan i drugom krugu biti 50-50 u Gospiću, gdje je na kraju pao i pobjeda bi bila nadohvat ruke. Zanimljiv je detalj iz Gospića gdje je Milinović znao da Starčević pobjeđuje pa je njegove plakate pristaše nisu uništavali, dok su od Petrija, HDZ-a i Stilinovića uništavali i bacali u smeće, no na kraju planovi su pali u vodu.

PRESUDIO MU GRAD KOGA JE 20 GODINA TERORIZIRAO

Milinoviću je na kraju presudio grad u kome živi i koga je 20 godina terorizirao.

Da je Milinović imao opak plan i da je bio uvjeren u pobjedu svjedoči i nešto više od 10 000 dobivenih glasova što samo govori o kakvoj se mobilizaciji radilo, jer mnogim nije jasno da jedan politički profiter, vješti manipulator i lažljivac može dobiti toliko glasova, što je kratkoročno zabrinjavajuće. Milinović zato već danima ne može prihvatiti činjenicu da je izgubio, jer spremao se biti pobjednik, bio je uvjeren da će ostati Gubernator. Spremao se biti i nacionalna zvijezda, da ga se i Plenković boji da ga treba, no u konačnici narod ga se teškom mukom riješio za sve vremena.

Milinović je pobjedom za župana imao i plan vratiti se u HDZ i zajedno sa Šutićem i drugim preuzeti HDZ Ličko senjske županije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video