LIČKI RIBNIK Laže narod po ličkim selima

Darko Milinović danas je kandidatom za gradonačelnika Gospića Nikolom Šimunićem posjetio Lički Ribnik gdje se slikao pokraj obnovljene drevne mlinice i nagovorio predsjednika Mjesnog odbora Nikolu Dukovca da laže kako je mlinicu obnovio Darko Milinović.

Prava je istina da Milinović sa obnovom mlinice nema nikakve veze i da je došao kod mlinice kako bi obmanuo javnost da je obnovio mlinicu i da ispadne dobrotvor, što je novo obmanjivanje javnosti, i nikome nije jasno zašto Milinović pripisuje sebi zasluge sa kojima niti luk jeo, niti luk mirisao.

Naime, na poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu Grad Gospić kao privremeni skrbnik mlinice kulturnog dobra u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Gospiću prijavio je projekt obnove Drvenog mlina kašikara u svrhu zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara. Gradski upravni odjel za samoupravu i upravu pripremio je  svu potrebnu dokumentaciju i koordinirao provođenje ovog projekta čija ukupna vrijednost radova koji su se odvijali u dvije faze iznosi oko 420.000,00 kn od čega je Ministarstvo kulture financiralo 250.000,00 kn, a ostatak u iznosu 170.000,00 kn Grad Gospić. Radove je izvela tvrtka „BAB“ d.o.o. Otočac.

Tako je napokon, na zadovoljstvo svih nas i na ponos mještana Ribnika, obnovljena mlinica ponovno poprimila svoje izvorne konture kojima neodoljivo podsjeća na neka davna, minula vremena, i još jednom potvrdila status najljepšeg  simbola ovog bajkovitog ličkog podvelebitskog sela.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Jesen na Velebitu !

Mnogi zaljubljenici u prirodu uživaju u jeseni koja je možda najljepše godišnje doba. U jesenskim ljepotama Velebita tisuće ljudi svakodnevno uživa. Ovaj se zaljubljenik sakrio

Podijelite sadržaj
Play Video